130 let
Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid.

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid. | foto: AFP

Ronalda při prvním zápase vypískali, výhru zachraňoval až Benzema

Sport
  •   9:06
DUBLIN - VIDEO Hvězdné duo Cristiano Ronaldo a Benzema má za sebou premiéru v dresu Realu Madrid. A nutno podotknout, ne zrovna vydařenou premiéru. V irském Dublinu se proti amatérům ze Shamrock Rovers tanečníci "Bílého baletu" dlouho nemohli prosadit, od blamáže je ochránil až gólem tři minuty před koncem francouzský snajpr Karim Benzema.

Hvězdný Portugalec byl jedinou posilou španělského vicemistra, který nastoupil od začátku zápasu. Do druhé půle poté nastoupil  Benzema, Kaká a Albiol odpočívali.

Ronaldo vběhl na hřiště s číslem 9 a od začátku předváděl fanouškům, kteří jej ovšem na Tallaght Stadium vybučeli, své přešlapovačky, chytré přihrávky a rychlé průniky. K většímu ohrožení branky soupeře ovšem jeho parádičky nevedly.

A tak se jimi mohl následně bavit společně se spoluhráčem Gutim na střídačce. Do druhého poločasu již nenastoupil. Nový kouč Manuel Pellegrini udělal do druhé pětačtyřicetiminutovky celkem devět změn a hosté snaživé poloprofesionály ještě více přitlačili. Zářil především francouzský útočník Benzema.

SHAMROCK ROVERS 0:1 REAL MADRID:

V 57. minutě trefil z pětadvaceti metrů levačkou tyč, o půl hodiny později střela z jeho pravačky tu samou tyčku jen těsně minula. Po následném rozehrání jej dlouhým nákopem našel jeden ze spoluhráčů, Benzema se jako tank vřítil do vápna a zavěsil.

Mladý útočník tak uchránil hvězdný soubor od pořádné blamáže. Zatímco Real vyplatil za nové posily skoro 210 milionů eur a platí svým hráčům týdně 2 miliony eur, jejich soupeře stojí sestava zhruba 15 tisíc eur za stejné období.

Autor: Antonín Vavrda