Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rosický trefil jen břevno a Arsenal v poháru překvapivě skončil

Sport

  21:41
PRAHA - Ani český záložník Tomáš Rosický nedokázal Arsenalu pomoci. Favorizovaný celek v osmifinále anglického poháru vypadl po domácí porážce s Blackburnem v poměru 0:1.

Tomáš Rosický v souboji o míč foto: ČTK

Rosický dostal v základní sestavě Arsenalu šanci po třech týdnech, kdy hrál také v Anglickém poháru. Mezi těmito zápasy proseděl tři ligová utkání na lavičce.

A proti Blackburnu byl kapitán české reprezentace při chuti. Nejprve nacentroval z rohu na hlavu záložníka Diabyho, ale toho skvěle vychytal brankář hostujícího týmu. Poté vysunul přihrávkou za obranu útočníka Gervinha, jenže ani ten svou šanci neproměnil.

Výsledky osmifinále

Luton (V.) - Millwall (II.) 0:3, Arsenal - Blackburn (II.) 0:1, Milton (III.) - Barnsley (II.) 1:3, Oldham (III.) - Everton 2:2.

Ve druhém poločase se proto opřel do střely sám Rosický, ale jeho prudkou ránu zpoza pokutového území zastavilo břevno. Chvíli poté - v 71. minutě - šel dvaatřicetiletý středopolař ze hřiště a hned nato dal Blackburn rozhodující branku, když po odražené střele poslal míč do sítě záložník Kazim-Richards.

Arsenal byl sice po většinu zápasu výrazně aktivnější a brána Blackburnu byla mnohokrát v ohrožení, ale z vítězství se nakonec radoval outsider. Londýnský klub vypadl dříve už i z Ligového poháru s Bradfordem ze čtvrté ligy a hrozí mu, že osmou sezonu v řadě nezíská žádnou trofej.

Možnost být prvním čtvrtfinalistou z páté ligy za posledních 99 let unikla Lutonu, který doma prohrál s Millwallem 0:3. Vítězný tým, v současné době hrající druhou nejvyšší soutěž, se naopak dostal nejdál od své finálové účasti v sezoně 2003/04.

Everton si bude muset zopakovat duel s třetiligovým Oldhamem, na jehož hřišti inkasoval v poslední minutě a remizoval 2:2. Odvetu však bude hrát doma.

Autor: