Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Náhrada za Bílka? Pelta má vysněného kouče, tají koho

Sport

  19:00
PRAHA - Šéf Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta má za cíl získat pro reprezentaci jednoho konkrétního trenéra. "Mám kandidáta, za kterým jdu," prohlásil Pelta. Jestli jde o plzeňského kouče Pavla Vrbu však neprozradil.

Miroslav Pelta foto: ČTK

Pelta svou vizi nastínil ve středu večer při odletu národního mužstva ke kvalifikačnímu utkání na Maltě. V pátek v La Vallettě a v úterý v Sofii proti Bulharsku fotbalová reprezentace dohrává zpackanou kvalifikaci o mistrovství světa 2014. Tým vede Josef Pešice, což je dočasný kouč, který v září nahradil Michala Bílka. Je téměř jisté, že Pešice dál pokračovat nebude. Favoritem na pozici reprezentačního trenéra je Pavel Vrba. Za strůjcem plzeňských úspěchů míří i Pelta, byť jeho jméno při rozhovoru ani jednou nevyslovil.

Plzeň už dřív vydala prohlášení, že Vrbu "v tuto chvíli k reprezentaci neuvolní". "Je tady trenér, o kterém si myslím, že by byl vhodný pro reprezentaci. Je mým snem ho u mužstva mít. Vyčkejme do konce podzimu. Vyčkejme, jak dopadnou české kluby v pohárech," podotkl Pelta. Jeho slova směřují do Plzně, která na konci podzimu dohraje základní fázi Ligy mistrů. Vrba je v klubu pět let, dvakrát ho dovedl k domácímu titulu, dvakrát do Ligy mistrů, vyhrál s ní domácí pohár i superpohár.

Mužstvo je oslavováno za atraktivní herní pojetí. Na Vrbovi se shodují bývalí i současní reprezentanti. Pelta si chce na Maltě sednout se staršími a zkušenými reprezentanty, aby se k tématu nového trenéra národního mužstva vyjádřili. Ne proto, aby výběr ovlivnili a rozhodli. "Ale proto, abych znal jejich názor," uzavřel Pelta. A další případní kandidáti? Pelta prozradil, že má v hlavě ještě jedno české jméno a třetím v pořadí by byl kouč ze zahraničí.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč