Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zápas Říma předčasně ukončili kvůli kolapsu obránce, ten už je stabilizovaný

Lékařský tým ošetřuje obránce AS Řím Evana Ndicku, který zkolaboval během zápasu s Udinese. foto: Reuters

Zápas italské fotbalové ligy mezi Udine a AS Řím byl předčasně ukončen za stavu 1:1 kvůli kolapsu obránce Římanů Evana Ndicky. Francouzský zadák zkolaboval v 70. minutě a jeho spoluhráči okamžitě zavolali klubové lékaře, ke kterým se rychle připojila záchranná služba. Ndicka při opouštění hrací plochy na nosítkách zdvihl palec na znamení, že je v pořádku.
  23:48

Trenér De Rossi jej následoval do útrob stadionu, aby se ujistil, že je v pořádku. Po návratu na hřiště si promluvil se svými hráči, rozhodčím a svým protějškem Cioffim z Udine. Sudí Pairetto se po dlouhé diskusi s římským štábem rozhodl zápas předčasně ukončit.

Klub na sociální síti X informoval, že byl hráč při vědomí převezen na kontrolu do nemocnice, kde ho ve večerních hodinách navštívili spoluhráči. Římané v dalším příspěvku uvedli, že se Ndicka cítí lépe a má dobrou náladu, přesto zůstane v nemocnici na pozorování.

Inter Milán klopýtl na suverénní cestě za titulem, doma remizoval s Cagliari 2:2 a nevyužil zaváhání AC Milán, který po porážce v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy od AS Řím (0:1) remizoval na hřišti předposledního Sassuola 3:3. Oba milánské kluby se utkají v příštím kole. Pokud Inter zvítězí, vybuduje si nedostižný sedmnáctibodový náskok a stane se mistrem.

Inter se proti Cagliari musel obejít bez vykartovaného nejlepšího střelce Martíneze, přesto vedl už od 12. minuty po Thuramově gólu. Hosté srovnali v 65. minutě zásluhou Šomurodova a záhy poslal „Nerazzuri“ zpět do vedení z penalty Calhanoglu. O dělbě bodů rozhodl sedm minut před koncem střídající Viola.

Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Cagliari, v 29. minutě však střídal. Na devětadvacetiletém záložníkovi nebylo patrné žádné zranění. Cagliari neprohrálo potřetí v řadě, je čtrnácté a na zónu sestupu má náskok čtyř bodů.

Sassuolo doma vedlo po deseti minutách už 2:0 po gólech Pinamontiho a Laurienteho. VAR odvolal Chukwuezeho snížení z 18. minuty kvůli ofsajdu, ale Leaova trefa vzápětí už platila. V 53. minutě podruhé skóroval Lauriente, ale brzy odpověděl Jovič.

Útočník AC Milán Luka Jovič (vpravo) slaví gól do sítě Sassuola.

Chukwuezeho pak podruhé o gólovou radost připravil videorozhodčí, nakonec se ale „Rossoneri“ vyrovnání dočkali. V 84. minutě Giroud vrátil odražený roh zpět do vápna, kde Gabbia hrudí zpracoval míč pro Okafora, jenž zblízka z voleje propálil brankáře Consigliho. Švýcarský útočník byl na hřišti jen několik desítek sekund a z pozice střídajícího hráče se zapsal mezi střelce už popáté, což se v této sezoně v Serii A nikomu jinému nepodařilo.

Trenér Milána Pioli udělal oproti čtvrtečnímu duelu s AS Řím sedm změn v základní sestavě a jeho tým ztrácí na Inter 14 bodů.

Sassuolo ukončilo soupeři sérii pěti výher a po třetí remíze v řadě ztrácí na záchranu jeden bod. Stejnou ztrátu má na Frosinone, v jehož dresu dal Neapoli oba góly marocký útočník Walid Chaddíra, který v týmu hostuje právě z SSC. Klub zpod Vesuvu po remíze 2:2 nedokázal zvítězit ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání. Navíc nevyužil možnost alespoň dočasně se posunout na pohárové příčky.

Úřadující mistr po poločase vedl 1:0 díky osmému gólu Politana v sezoně a zákroku brankáře Mereta při penaltě Soulého. Vyrovnání se hosté dočkali až v 50. minutě, ale domácím vrátil vedení kanonýr Osimhen. Nejlepší střelec minulého ročníku se v sezoně trefil potřinácté a v tabulce střelců se dotáhl na třetího Girouda z AC Milán. Chaddíra zařídil dělbu bodů v 73. minutě, dal šestý gól v sezoně a v posledních sedmi ligových zápasech skóroval pětkrát.

Frosinone remizovalo potřetí za sebou a čeká už 11 zápasů na výhru. Na první sestupové příčce se bodově dotáhlo na Veronu, která v pondělí vyzve šesté Bergamo. Neapol ztrácí na Atalantu, která drží poslední pohárovou pozici, jeden bod, zároveň ale odehrála o dva zápasy více.

Italská Serie A
32. kolo 14. 4. 2024 12:30
SSC Neapol SSC Neapol : Frosinone Calcio Frosinone Calcio 2:2 (1:0)
Góly:
17. Politano
64. Osimhen
Góly:
50. Šeddíra
73. Šeddíra
Sestavy:
Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Östigaard, Rui – Anguissa (86. Simeone), Lobotka, Zieliński (78. Cajuste) – Politano (78. Raspadori), Osimhen, Kvaracchelija.
Sestavy:
Turati – Lirola, S. Romagnoli, Okoli – Zortea (90+5. Lusuardi), Barrenechea, Mazzitelli (C) (90+5. Gelli), Valeri – Soulé (78. D. Seck I), Brescianini (78. Reinier) – Šeddíra.
Náhradníci:
Gollini, Idasiak – Dendoncker, Lindström, Mazzocchi, Natan, Traorè.
Náhradníci:
Frattali, Cerofolini – Báez, Çuni, Garritano, Ghedjemis, Jorge, Kvernadze, Marchizza.
Žluté karty:
29. Rrahmani, 66. Rui
Žluté karty:
90+7. Okoli
Červené karty:
90+8. Rui
Červené karty:

Rozhodčí: Fabbri – Moro, Rossi

Italská Serie A
32. kolo 14. 4. 2024 15:00
US Sassuolo Calcio US Sassuolo Calcio : AC Milán AC Milán 3:3 (2:1)
Góly:
4. Pinamonti
10. Laurienté
53. Laurienté
Góly:
20. Leão
59. Jović
84. Okafor
Sestavy:
Consigli – Toljan (9. Tressoldi), Erlić, G. Ferrari (C), Viti – Boloca (77. Račić), Obiang – Volpato (46. Defrel), Thorstvedt (62. Henrique), Laurienté (77. Ceïde) – Pinamonti.
Sestavy:
Sportiello – Florenzi, Kjær (55. Gabbia), Thiaw, Hernández (C) – Adli (82. Okafor) – Chukwueze (65. Pulišić), Musah (55. Giroud), Loftus-Cheek (55. Reijnders), Leão – Jović.
Náhradníci:
Cragno, Pegolo – Missori, Kumbulla, Doig, Bajrami, Lipani, Mulattieri.
Náhradníci:
Nava, Raveyre – Calabria, Tomori, Binnásir, F. Terracciano, Zeroli.
Žluté karty:
19. G. Ferrari, 57. Tressoldi, 69. Pinamonti
Žluté karty:
69. Thiaw

Rozhodčí: Massa – Mondin, Vecchi.

Italská Serie A
32. kolo 25. 4. 2024 20:00
Udinese Calcio Udinese Calcio : AS Řím AS Řím 1:2 (1:0)
Góly:
24. Pereyra
Góly:
64. Lukaku
90+5. Cristante
Sestavy:
Okoye – Pérez (90+1. Kabasele), Bijol, T. Kristensen – Ehizibue (70. Ferreira), Samardžić, Walace, Payero, Kamara (70. Zemura) – Pereyra (C) – Lucca.
Sestavy:
Svilar – Huijsen (53. Karsdorp, 90+4. El Shaarawy), Llorente, Ndicka – Zalewski, Cristante (C), Paredes, Aouar (53. Dybala), Angeliño – Lukaku, Baldanzi.
Náhradníci:
Silvestri, Padelli – Ebosele, Giannetti, Success, Tikvić, Zarraga.
Náhradníci:
Patrício, Boer – Abraham, Bove, Çelik, Costa, R. Kristensen, G. Mancini, Lo. Pellegrini, Sanches, Spinazzola, Azmún.
Žluté karty:
31. Kamara, 58. Bijol, 66. Payero
Žluté karty:

Rozhodčí: Pairetto – Rossi, Laudato

Italská Serie A
32. kolo 14. 4. 2024 20:45
Inter Milán Inter Milán : Cagliari Calcio Cagliari Calcio 2:2 (1:0)
Góly:
12. Thuram
74. Çalhanoğlu
Góly:
64. Šomurodov
82. Viola
Sestavy:
Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni (86. Buchanan) – Darmian (75. Dumfries), Barella (C), Çalhanoğlu, Mchitarjan (64. Frattesi), Dimarco (76. Augusto) – Sánchez (76. Arnautović), Thuram.
Sestavy:
Scuffet – Di Pardo (78. Zappa), Mina (C), Chatzidiakos (88. Wieteska) – Augello, Makoumbou, Sulemana, Obert, Jankto (29. Prati) – Luvumbo (78. Viola), Šomurodov (78. Lapadula).
Náhradníci:
Di Gennaro, Audero – de Vrij, Cuadrado, Sensi, Klaassen, Asllani.
Náhradníci:
Radunović, Aresti – Dossena, Azzi, Gaetano, Mutandwa.
Žluté karty:
Žluté karty:
40. Prati, 73. Mina

Rozhodčí: F. Fourneau – D. Palermo, D. Garzelli

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!