130 let

Lékařský tým ošetřuje obránce AS Řím Evana Ndicku, který zkolaboval během zápasu s Udinese. | foto: Reuters

Zápas Říma předčasně ukončili kvůli kolapsu obránce, ten už je stabilizovaný

Sport
  •   23:48
Zápas italské fotbalové ligy mezi Udine a AS Řím byl předčasně ukončen za stavu 1:1 kvůli kolapsu obránce Římanů Evana Ndicky. Francouzský zadák zkolaboval v 70. minutě a jeho spoluhráči okamžitě zavolali klubové lékaře, ke kterým se rychle připojila záchranná služba. Ndicka při opouštění hrací plochy na nosítkách zdvihl palec na znamení, že je v pořádku.

Trenér De Rossi jej následoval do útrob stadionu, aby se ujistil, že je v pořádku. Po návratu na hřiště si promluvil se svými hráči, rozhodčím a svým protějškem Cioffim z Udine. Sudí Pairetto se po dlouhé diskusi s římským štábem rozhodl zápas předčasně ukončit.

Klub na sociální síti X informoval, že byl hráč při vědomí převezen na kontrolu do nemocnice, kde ho ve večerních hodinách navštívili spoluhráči. Římané v dalším příspěvku uvedli, že se Ndicka cítí lépe a má dobrou náladu, přesto zůstane v nemocnici na pozorování.

Inter Milán klopýtl na suverénní cestě za titulem, doma remizoval s Cagliari 2:2 a nevyužil zaváhání AC Milán, který po porážce v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy od AS Řím (0:1) remizoval na hřišti předposledního Sassuola 3:3. Oba milánské kluby se utkají v příštím kole. Pokud Inter zvítězí, vybuduje si nedostižný sedmnáctibodový náskok a stane se mistrem.

Inter se proti Cagliari musel obejít bez vykartovaného nejlepšího střelce Martíneze, přesto vedl už od 12. minuty po Thuramově gólu. Hosté srovnali v 65. minutě zásluhou Šomurodova a záhy poslal „Nerazzuri“ zpět do vedení z penalty Calhanoglu. O dělbě bodů rozhodl sedm minut před koncem střídající Viola.

Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Cagliari, v 29. minutě však střídal. Na devětadvacetiletém záložníkovi nebylo patrné žádné zranění. Cagliari neprohrálo potřetí v řadě, je čtrnácté a na zónu sestupu má náskok čtyř bodů.

Sassuolo doma vedlo po deseti minutách už 2:0 po gólech Pinamontiho a Laurienteho. VAR odvolal Chukwuezeho snížení z 18. minuty kvůli ofsajdu, ale Leaova trefa vzápětí už platila. V 53. minutě podruhé skóroval Lauriente, ale brzy odpověděl Jovič.

Útočník AC Milán Luka Jovič (vpravo) slaví gól do sítě Sassuola.

Chukwuezeho pak podruhé o gólovou radost připravil videorozhodčí, nakonec se ale „Rossoneri“ vyrovnání dočkali. V 84. minutě Giroud vrátil odražený roh zpět do vápna, kde Gabbia hrudí zpracoval míč pro Okafora, jenž zblízka z voleje propálil brankáře Consigliho. Švýcarský útočník byl na hřišti jen několik desítek sekund a z pozice střídajícího hráče se zapsal mezi střelce už popáté, což se v této sezoně v Serii A nikomu jinému nepodařilo.

Trenér Milána Pioli udělal oproti čtvrtečnímu duelu s AS Řím sedm změn v základní sestavě a jeho tým ztrácí na Inter 14 bodů.

Sassuolo ukončilo soupeři sérii pěti výher a po třetí remíze v řadě ztrácí na záchranu jeden bod. Stejnou ztrátu má na Frosinone, v jehož dresu dal Neapoli oba góly marocký útočník Walid Chaddíra, který v týmu hostuje právě z SSC. Klub zpod Vesuvu po remíze 2:2 nedokázal zvítězit ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání. Navíc nevyužil možnost alespoň dočasně se posunout na pohárové příčky.

Úřadující mistr po poločase vedl 1:0 díky osmému gólu Politana v sezoně a zákroku brankáře Mereta při penaltě Soulého. Vyrovnání se hosté dočkali až v 50. minutě, ale domácím vrátil vedení kanonýr Osimhen. Nejlepší střelec minulého ročníku se v sezoně trefil potřinácté a v tabulce střelců se dotáhl na třetího Girouda z AC Milán. Chaddíra zařídil dělbu bodů v 73. minutě, dal šestý gól v sezoně a v posledních sedmi ligových zápasech skóroval pětkrát.

Frosinone remizovalo potřetí za sebou a čeká už 11 zápasů na výhru. Na první sestupové příčce se bodově dotáhlo na Veronu, která v pondělí vyzve šesté Bergamo. Neapol ztrácí na Atalantu, která drží poslední pohárovou pozici, jeden bod, zároveň ale odehrála o dva zápasy více.

SSC Neapol - Frosinone Calcio 2:2 (1:0)

Branky: 17. Politano, 64. Osimhen - 50. Šeddíra, 73. Šeddíra. Rozhodčí: Fabbri – Moro, Rossi. ŽK:29. Rrahmani, 66. Rui - 90+7. Okoli. ČK:90+8. Rui.

SSC Neapol Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Östigaard, Rui – Anguissa (86. Simeone), Lobotka, Zieliński (78. Cajuste) – Politano (78. Raspadori), Osimhen, Kvaracchelija.

Frosinone Calcio Turati – Lirola, S. Romagnoli, Okoli – Zortea (90+5. Lusuardi), Barrenechea, Mazzitelli (C) (90+5. Gelli), Valeri – Soulé (78. D. Seck I), Brescianini (78. Reinier) – Šeddíra.

US Sassuolo Calcio - AC Milán 3:3 (2:1)

Branky: 4. Pinamonti, 10. Laurienté, 53. Laurienté - 20. Leão, 59. Jović, 84. Okafor. Rozhodčí: Massa – Mondin, Vecchi.. ŽK:19. G. Ferrari, 57. Tressoldi, 69. Pinamonti - 69. Thiaw.

US Sassuolo Calcio Consigli – Toljan (9. Tressoldi), Erlić, G. Ferrari (C), Viti – Boloca (77. Račić), Obiang – Volpato (46. Defrel), Thorstvedt (62. Henrique), Laurienté (77. Ceïde) – Pinamonti.

AC Milán Sportiello – Florenzi, Kjær (55. Gabbia), Thiaw, Hernández (C) – Adli (82. Okafor) – Chukwueze (65. Pulišić), Musah (55. Giroud), Loftus-Cheek (55. Reijnders), Leão – Jović.

Udinese Calcio - AS Řím 1:2 (1:0)

Branky: 24. Pereyra - 64. Lukaku, 90+5. Cristante. Rozhodčí: Pairetto – Rossi, Laudato. ŽK:31. Kamara, 58. Bijol, 66. Payero.

Udinese Calcio Okoye – Pérez (90+1. Kabasele), Bijol, T. Kristensen – Ehizibue (70. Ferreira), Samardžić, Walace, Payero, Kamara (70. Zemura) – Pereyra (C) – Lucca.

AS Řím Svilar – Huijsen (53. Karsdorp, 90+4. El Shaarawy), Llorente, Ndicka – Zalewski, Cristante (C), Paredes, Aouar (53. Dybala), Angeliño – Lukaku, Baldanzi.

Inter Milán - Cagliari Calcio 2:2 (1:0)

Branky: 12. Thuram, 74. Çalhanoğlu - 64. Šomurodov, 82. Viola. Rozhodčí: F. Fourneau – D. Palermo, D. Garzelli. ŽK:40. Prati, 73. Mina.

Inter Milán Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni (86. Buchanan) – Darmian (75. Dumfries), Barella (C), Çalhanoğlu, Mchitarjan (64. Frattesi), Dimarco (76. Augusto) – Sánchez (76. Arnautović), Thuram.

Cagliari Calcio Scuffet – Di Pardo (78. Zappa), Mina (C), Chatzidiakos (88. Wieteska) – Augello, Makoumbou, Sulemana, Obert, Jankto (29. Prati) – Luvumbo (78. Viola), Šomurodov (78. Lapadula).

Autoři: Lidovky.cz, ČTK