Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ševčíka poranil loket sudího Fraňka: Haluz, to se mi ještě nestalo. Nepobral jsem, proč jsme neměli míč

Petr Ševčík si chrání míč před Jeanem Davidem Beaugelem. foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Musel si připadat jako znavený boxer v ringu. Sotva se z jedné rány vzpamatoval, schytal další. „Trochu haluz,“ vydechoval po zápase slávista Petr Ševčík, když líčil ty krušné vteřiny.
  10:51

Z duelu proti fotbalové Plzni uběhla hodina a Ševčík kousek od půlící čáry zrovna rychle měnil směr, aby se dostal k míči. Jenže při tom manévru vrazil do rozhodčího Pavla Fraňka. Navíc tak nešťastně, že tváří přímo vletěl do jeho lokte.

„Kuriozita, to se mi ještě nestalo,“ popisoval po bezgólovém utkání s krvavým šrámem v obličeji. „Omluvil se mi, ale moc jsem nepobral, proč jsme pak neměli balon. Kdyby tam nestál, byl bych u míče dřív. Navíc jsem ještě musel po ošetření za lajnu.“

A sotva se vrátil, k zemi ho poslal soupeř David Limberský. Byl to jasný faul, byť rozhodčí nepískal.

Petr Ševčík si chrání míč před Jeanem Davidem Beaugelem.
Utkání mezi Slavií a Plzní

„Nepříjemná srážka,“ popisoval sám Ševčík. „Přepadl jsem přes jeho nohu a hlavou se praštil o zem.“

Z pádu se ale vzpamatoval rychleji a pokračoval ve hře. Ve slávistické sestavě byl poprvé od zápasu v Mladé Boleslavi (1:0), kde gólem rozhodl o výhře. Pak dva duely vynechal kvůli zdravotním problémům.

„Ale teď už jsem stoprocentně fit,“ ujišťoval. „Podali jsme dobrý výkon, ukázali větší sílu a touhu zápas zvládnout a je strašná škoda, že jsme nevyužili naše šance,“ pustil se do hodnocení.

Sám se v jedné nadějné ocitl, krátce před přestávkou rozjel rychlou kombinaci před soupeřovou šestnáctkou, vyměnil si míč s Coufalem a Teclem, ale pak místo zakončení ještě efektně hledal Provoda, což bylo navíc.

„Ale znovu bylo vidět, že se výkonnostně zvedáme. Ta koronavirová pauza nám vlastně spíš pomohla, stmelili jsme se, když to pak bylo možné, tak i potrénovali a proti Plzni jsme to výborně týmově zvládli,“ pokračoval Ševčík.

„Vždyť ani Beauguel, který byl v minulých zápasech velmi nebezpečný, nijak nevyčníval. Kluci vzadu ho téměř vymazali, hodně důrazně jsme hráli i v záloze a Plzeň toho moc neměla.“

Zato Slavia měla menších či větších příležitostí celou řadu, jenže ve finální fázi selhala.

„I proto to hodnotíme jako ztrátu,“ dodal Ševčík. „Ale náskok zůstal osmibodový, takže můžeme být klidní.“

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...