Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Skandál na Copě. Američané místo hymny zahráli Chilanům rappera Pitbulla

Sport

  10:00
SANTA CLARA/PRAHA - Organizátoři turnaje Copa América předvedli další faux pas s hymnou. Den poté, co fotbalistům Uruguaye při nástupu omylem zahráli chilskou národní píseň, pustili Chilanům během jejich hymny před zápasem s Argentinou píseň populárního rappera Pitbulla.

Arturo Vidal a další Chilané nevěřili během své hymny vlastním uším. foto: ČTK/AP

Prohra v generálce neznamená chabý turnaj. Úspěchy však přišly po výhrách

Chilská hymna sice na stadionu v kalifornské Santa Claře začala hrát správně, ale po několika vteřinách ji přerušil Pitbullův hit Mr. Worldwide.

Veškerý zvuk byl následně vypnut a hráči s fanoušky museli závěr hymny dozpívat bez hudebního doprovodu.

Fotbalisté Argentiny navíc i bez zraněné hvězdy Lionela Messiho porazili na úvod turnaje Chile 2:1. Utkání v kalifornské Santa Claře bylo reprízou loňského finále, které Chile na domácí půdě vyhrálo v penaltovém rozstřelu.

Di Mária věnoval gól zesnulé babičce

První gól utkání vstřelil v 51. minutě argentinský záložník Ángel di María, jenž tak nejlepším možným způsobem uctil památku své babičky, která zemřela pouze několik hodin před zápasem.

Rosický: Udělal jsem hroznou chybu. Ale kopat míče do lesa je nesmysl

„Když jsem se to ráno dozvěděl, věděl jsem, že dnes dám gól. A povedlo se to, bylo to pro ni,“ řekl hráč Paris Saint-Germain, jenž po vstřelení branky políbil a zvedl k nebi tričko s nápisem „Babi, moc mi chybíš.“

O tom, že by v tomto citovém rozpoložení nenastoupil, vicemistr světa z roku 2014 ani neuvažoval. „Babička by se zbláznila, kdybych nehrál,“ řekl Di María, jenž o osm minut později asistoval u druhého argentinského gólu Évera Banegy.

Za Chile, úřadující vítěze mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky, pouze snížil ve třetí nastavené minutě José Pedro Fuenzalida.

Argentinci si poradili i bez Messiho

Messiho absence v utkání nebyla velkým překvapením. Hvězdný útočník Barcelony si zranil záda koncem května v přípravném utkání s Hondurasem, minulý čtvrtek svědčil ve Španělsku v případu krácení daní a ještě v neděli netrénoval naplno s týmem.

Souboj o míč. Nicolas Otamendi (vlevo) vs. Arturo Vidal.
Marcos Rojo slaví vítězný gól v utkání s Nigérií.

Argentinský trenér Gerardo Martino doufá v jeho nasazení v pátečním utkání proti Panamě.

Zápas v Chicagu bude duelem o první místo v tabulce skupiny D, neboť Panama ve svém zahajovacím zápasu porazila 2:1 Bolívii. Oba góly vítězů vstřelil Blas Pérez.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...