Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sladký život červenobílých

Sport

  8:56
PRAHA - Po letech ústrků a vysmívání se konečně sešívaný ansámbl dostal tam, kam historicky patří. Na úplný vrchol. Situace má navíc mnohem více důvodů proč mít úsměv na tváři, než jen pokoření největšího soka na jeho písečku.

Zasloužená radost fanoušků Slavie po dnešním derby. foto: ČTK

Příjemný večer slávisty po úžasném derby: ušlechtilé víno (červené nebo bílé?), Radiohead k uším (to za všechny mrtvé sparťanské duše) a každou hodinu si ve zprávách na čt24 vychutnat reportáž ze zápasu. Mezi tím si v duchu zanalyzovat, co vlastně znamená drtivé vítězství na Letné.

1. Koncepční práce trenéra Jarolíma nese své ovoce. Nejedná se o náhodné vítězství, způsobené momentální neschopností Sparty hrát prvoligový fotbal. Nemáme tým přeplácených hvězd, ale dravé mladíky. Moderní pojetí taktiky s útočícími krajními beky. Skvělou práci ve skautingu a zapojování cizinců. Nový stadion.

2. Když se škrábeme na vrchol, nenáviděná Sparta padá na dno. Léta nadutého získávání kapříkových titulů vytvořila podhoubí k současnému stavu. Nekompetentní vedení, hráči pro něž je Sparta vrcholem a nemají důvod se dál snažit, fanoušci kteří zas a znovu potvrzují, že spíše než podporou jsou pro své mužstvo přítěží.

3. Šmíca není člověk, Šmíca je Bůh!

Autor (27) je slávista hlavou i srdcem

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!