Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Slavia jako Barcelona nebo Inter?

Sport

  10:45
PRAHA - Boje o ligu vrcholí, o mistru je již jasno, ovšem co druhé místo? Urve je naše milovaná Sparta nebo provinční klub zpod Ještědu? To je hlavní otázka příštího kola...

Václav Kadlec, Berger a Řepka. foto: ČTK

…A při pohledu na závěrečné kolo mne přepadá pocit, že uhánění druhého místa bude vskutku těžká věc. Slavia totiž hostí Liberec a chce po tomto zápase oslavit titul. Jsem moc zvědav, zda jej pokřtí stejně jako Barcelona – postavením béčka a porážkou anebo jako Inter Milán, který v nejsilnější sestavě před osmi dny s přehledem na San Siru zvítězil.

Nejde o spekulaci, zda Slavia zápas pustí nebo ne. Tomu nevěřím, doma se nechce nikdo loučit porážkou, ovšem mistrovské opojení, touha po oslavné výhře může udělat své. Navíc prohrát jistě nebudou chtít v posledním kole také mladoboleslavští. A není tajemstvím, že středočeský stadionek není zrovna nejmilovanějším místem Pepíkových hochů.

Jak to nakonec dopadne? Jedno je jisté – druhé místo máme pevně v rukou a pokud chceme dokázat , že Železná Sparta již není jen mýtus, musíme boleslavským vyprášit kožich. Já tomu věřím a co vy?

Autor (23) je hrdým Sparťanem a vždy jím zůstane.