130 let
Václav Kadlec, Berger a Řepka.

Václav Kadlec, Berger a Řepka. | foto: ČTK

Názor

Slavia jako Barcelona nebo Inter?

Sport
  •   10:45
PRAHA - Boje o ligu vrcholí, o mistru je již jasno, ovšem co druhé místo? Urve je naše milovaná Sparta nebo provinční klub zpod Ještědu? To je hlavní otázka příštího kola...

…A při pohledu na závěrečné kolo mne přepadá pocit, že uhánění druhého místa bude vskutku těžká věc. Slavia totiž hostí Liberec a chce po tomto zápase oslavit titul. Jsem moc zvědav, zda jej pokřtí stejně jako Barcelona – postavením béčka a porážkou anebo jako Inter Milán, který v nejsilnější sestavě před osmi dny s přehledem na San Siru zvítězil.

Nejde o spekulaci, zda Slavia zápas pustí nebo ne. Tomu nevěřím, doma se nechce nikdo loučit porážkou, ovšem mistrovské opojení, touha po oslavné výhře může udělat své. Navíc prohrát jistě nebudou chtít v posledním kole také mladoboleslavští. A není tajemstvím, že středočeský stadionek není zrovna nejmilovanějším místem Pepíkových hochů.

Jak to nakonec dopadne? Jedno je jisté – druhé místo máme pevně v rukou a pokud chceme dokázat , že Železná Sparta již není jen mýtus, musíme boleslavským vyprášit kožich. Já tomu věřím a co vy?

Autor (23) je hrdým Sparťanem a vždy jím zůstane.

Autor: Antonín Vavrda