Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Slavia se chce zbavit kapitána Brabce, Jarolím s ním nepočítá

Sport

  8:57aktualizováno  10:41
PRAHA - Tak tohle čekal asi málokdo. Dvaatřicetiletý stoper Erich Brabec, kapitán Slavie, který si nedávno zahrál za reprezentaci v přátelském utkání proti Maltě, je údajně na odchodu ze Slavie. Kouč sešívaných totiž již s hráčem nepočítá.

Kapitán Slavie Praha Erich Brabec se zlobí na spoluhráče po nevydařeném rohovém kopu. foto: ČTK

Hráč se k celé záležitosti odmítl vyjadřovat. "Nezlobte se, ale nechci se k této záležitosti vyjadřovat," uvedl na otázku ohledně svého dalšího angažmá deníku Sport.

DNEŠNÍ VYJÁDŘENÍ

"Právě jsem přišel z individuálního tréninku, připravuju se na novou sezonu, rozpis individuálních tréninků jsem po jarní sezoně dostal stejně jako ostatní spoluhráči. A tento čtvrtek normálně nastupuju na společnou letní přípravu," řekl dnes Erich Brabec.

"Osmnáctého se všichni hráči sejdou ke kondičním testům, samozřejmě včetně Brabce. A až padne nějaké rozhodnutí, že by měl hráčský kádr někdo opustit, včas o tom budeme informovat," oznámil dnes sportovní manažer Slavie Petr Doležal.

S nejzkušenějším slávistickým stoperem není podle všeho spokojen kouč Karel Jarolím, který hráči oznámil již před 2 týdny, že si může hledat nové angažmá. To ovšem popírá slávistický šéf Petr Doležal. "Já jsem s Erichem o ničem takovém nemluvil. On je nyní stále na dovolené, během které jsem s ním mluvil dvakrát, nebylo to však kvůli fotbalu. Tohle téma bych nyní opravdu neřešil," řekl Doležal.

Brabec patřil k pilířům obrany Slavie, přestože i on měl na jaře mírný pokles formy. V Edenu podepsal na začátku letošního roku novou smlouvu, která mu má vypršet až v roce 2012. Nyní se zdá, že jeho kroky budou ze Slavie, které pomohl coby kapitán ke dvěma titulům mistra ligy a historickému postupu do Ligy mistrů, směřovat už toto léto. 

Kam? Nebo nakonec přece jen v klubu zůstane? A s jakými stopery vstoupí nakonec do sezony ligový mistr? Uvidíme v následujících týdnech, zatím jsou v kádru mladí Hošek a Suchý (ten je ovšem nejžádanějším slávistou na trhu), nová posila Vomáčka a univerzál Hubáček.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...