Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno: Kapitána Brabce ze Slavie vyhodili, nepasoval do koncepce

Sport

  7:45aktualizováno  8:32
PRAHA - Loď fotbalového mistra ze Slavie opouští její kapitán - zkušený dvaatřicetiletý kapitán Erich Brabec. Vedení klubu se s ním ve středu večer domluvilo na ukončení spolupráce. Podle šéfa klubu pilíř zadních řad dvojnásobného vládce Gambrinus ligy nezapadá do týmové koncepce do nové sezony.

Kapitán Slavie Praha Erich Brabec se zlobí na spoluhráče po nevydařeném rohovém kopu. foto: ČTK

"Erich bude navždy spojován s nejúspěšnějším obdobím novodobé historie Slavie, byl nedílnou součástí týmu, který vybojoval Ligu mistrů a dovedl jako kapitán Slavii ke dvěma mistrovským titulům, za to mu patří velké poděkování," poznamenal generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Zkušený stoper, jenž za Slavii nastoupil během dvou let ve více jak 60 zápasech a v případě, že nebyl v karetním trestu nebo zraněn, patřil do základní sestavy klubu, již neabsolvuje ani dnešní zátěžové testy před začátkem nové sezony.

O jeho odchodu se spekulovalo od začátku týdne. Hráč měl před dvěma týdny pohovor s trenérem Jarolímem, který měl Brabci říct, že s ním nepočítá. Až do včerejška to obě strany popíraly, přestože několik nezávislých zdrojů tuto informaci potvrdilo. Stejně tak fakt, že Brabec sám již nechtěl ve Slavii pokračovat.

"Erich bude navždy spojován s nejúspěšnějším obdobím novodobé historie Slavie. Byl nedílnou součástí týmu, který vybojoval Ligu mistrů. Za to mu patří velké poděkování," dodal Doležal.

A je to tak, Brabec sice měl slabší jaro, přesto s klubem prodloužil smlouvu do roku 2012, klub dovedl coby kapitán ke dvěma titulům a stal se tváří klubu z Edenu při prodeji permanetkem se sloganem: "Poslouchej kapitána, kup si permanentku!". Co udělají fanoušci nyní?

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!