Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

65.
Krajní obránce Sparty Kadeřábek předvedl už po několikáté v zápase skvělý náběh. Tentokrát o šanci na zadní tyči připravilo pouze lepší zpracování.
61.
střídání
Poprvé střídá i Slavia. Vukadinoviče střídá Piták.
58.
důležité
SPARTA PENALTU NEPROMĚŇUJE. Brankář Hrubeš zkusil skočit doprava, Lafata mířil na druhou stranu, ale jeho střela pouze lízla ze shora břevno!
58.
důležité
PENALTA PRO SPARTU! Vukadinovič přišel o míč a Latka hasil nastalou situaci tak nešikovně, až zahrál rukou.
56.
Slavia se pokouší na nepříznivé skóre ihned zareagovat, její závar před brankou Sparty však gólem neskončil.
53.
důležité
SPARTA STŘÍLÍ GÓL! Skóre otevírá kapitán David Lafata. Po rohu Dočkala se protáhl kolem pasivního Latky a hlavou usměrnil přesně míč na vzdálenější tyč.
51.
Vukadinovič nasprintoval z pravé strany až do vápna Sparty, jeho střelu z úhlu Bičík vyrazil zpět k němu. Vukadinovič následně poslal do druhé vlny, ale míč skončil mimo.
49.
střídání
Hušbauer nakonec zcela v pořádku není, střídá ho Konaté.
47.
žlutá
Kapitán Slavie Martin Latka vidí žlutou kartu poté, co tvrdé podrážkou došlápl na stehno Krejčího.
47.
důležité
Obrovská šance Slavie. Dobrotka dlouhým centrem z pravé strany našel přesně hlavu Škody, ten ale z malého vápna zamířil přesně do míst, kde stál Bičík. Brankář Sparty prudký míč dokázal ve výskoku vyrazit.
46.
Hušbauer vypadá v pořádku, ani jeden z trenéru o přestávce nestřídal.
46.
Začal druhý poločas.
První půle nebyla kdovíjakou fotbalovou lahůdkou. Nad povedenými kombinacemi převažovaly spíše nepřesnosti. O něco více ze hry měla Sparta, které byla upřena penalta. Druhý poločas začně po 15minutové pauze zhruba v 19:03.
Hušbauer kulhá z trávníku s hodně nevlídnou grimasou. Uvidíme, zda se oba atakovaní objeví ve druhém poločase.
45 (+1).
Rozhodčí i s ohledem na zraněné ukončil první poločas.
45 (+1).
Dvojité ošetřování. Baéz trvdě zajel do Hušbauera a Latka do smolně do vlastního brankáře, když hasil po Hušbauerově přihrávce rodící se šanci.
44.
Po dlouhém autu Dobrotky se tlačil v bezprostřední blízkosti Bičíka do šance Škoda, ale Kadeřábek mu v poslední chvíli šikovně míč ustřelil.
43.
Po pasáži, kdy se hra přelévala rychle z jedné strany na druhou, jako by si hráči potřebovali oddechnout. Hra se odehrává převážně okolo půlící čáry.
39.
Z čista jasna nebezpečná střela Juhara, který z velkého úhlu protáhl sparťanského brankáře Bičíka.
38.
důležité
Spartě teď byla odepřena jasná penalta. Černý sprintoval za míčem s Dočkalem a už téměř na hranici brankové čáre ve vlastním vápně se nepochopitelně natáhl za míčem loktem a došlo k evidentnímu dotyku. Sparťanské protesty však zůstaly nevyslyšeny.

Nepřehlédněte

Sestavy

SK Slavia Hrubeš - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (61. Piták), Baéz, Zmrhal, Kodr (70. Hrubý), M. Černý (J. Petr) - M. Škoda.

AC Sparta Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Dočkal (90. Mareček), Vácha, Hušbauer (50. Konaté), Matějovský, Krejčí - Lafata (88. Bednář)

Branky

Karty

Žlutá: 49. Latka - 14. Costa

Červená:

Zápas

Rozhodčí: Paták - Wilczek, Moláček.
Diváci:
Trenéři: Beránek (Slavia Praha) - Lavička (Sparta Praha)