Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

17:16
zápas začal
17:18

kapitáni obou týmů se zdraví

  • Sparťanský a slávistický kapitán

    Sparťanský a slávistický kapitán / Autor: Lidovky.cz

17:14
Fotbalu zdar! A Spartě zvlášť! Všechna děvčata a chlapci žijí v napjatém očekávání věcí budoucích, které nastanou. Nicméně bohové drží osud pevně ve svých rukou, a tak nelze očekávat nic jiného, než naplnění nebeské spravedlnosti - to jest vítězství sparťanských válečníků.
17:09
Rozhodující úder se blíží! A podle posledních zpráv se zdá, že Sparta fandí slušně!
16:53
Mluvčí pražské policie Iva Knolová České televizi řekla, že několik agresivních fanoušků v Podolí poškodilo tramvaj číslo 17 a způsobilo také rvačku v jedné z restaurací. Podle televize policie v Podolí zadržela asi deset osob. Právě v Podolí by se podle některých informací měly setkat nejradikálnější příznivci obou klubů. Fanoušci Slavie prý nyní vyčkávají v restauraci Na Slupech.
16:20
Podle České televize sparťanští fanoušci zdemolovali tramvaj v Praze-Podolí. Policie jich 15 zatkla.
16:08
Skupina sparťanských fanoušků se kolem 15:00 sešla před fotbalovým stadionem Sparty v Praze na Letné. Odtud kolem 15:45 vyrazili za doprovodu policejních těžkooděnců směrem na Strahov. Počet shromážděných sparťanů odhadl jeden z přítomných policistů na asi 250. Dav fanoušků na okamžik zcela zablokoval dopravu. Situaci sledují policejní těžkooděnci, nad Letnou krouží také policejní vrtulník.
08:47
Duel bude provázet bouřlivá atmosféra. Stadion Evžena Rošického je vyprodán a prázdná zůstane pouze desetina sedaček, což je obvyklý zvyk v případě rizikových zápasů. Derby budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření; radikální skupiny fanoušků totiž naznačily, že by se mohly s neoblíbeným Strahovem rozloučit velkými výtržnostmi.
08:46
Slavii budou chybět za čtyři žluté karty Blažek s Brabcem, zranění jsou Janda, Šenkeřík, Šmicer a Švento. Na straně Sparty zdravotní stav nedovolí start Zemanovi s Kúdelou.
08:46
Utkání začne v 17:15, rozhodovat ho bude trojice českých sudí, o jménu hlavního rozhodne dnes odpoledne losování.
08:46
Fotbalisté Slavie a Sparty dnes nastoupí k 267. derby, v němž sice půjde o první místo v ligové tabulce, ale podle mínění obou trenérů ještě zdaleka ne o titul. Zápas se nebude oproti loňským předpokladům hrát na novém slávistickém stadionu v Edenu, ale na Strahově.