Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Šmicer na mistrovství hrát nebude

Sport

  13:53
PRAHA - Vladimír Šmicer bude na mistrovství světa chybět. Fotbalový reprezentant to oznámil poté, co s lékaři a trenérem Karlem Brücknerem usoudili, že jeho zdravotní stav start na turnaji neumožňuje.

Vladimír Šmicer foto: Petrášek RadekČTK

Libor Sionko nahradil zraněného záložníka Vladimíra Šmicra v třiadvacetičlenné nominaci českých fotbalistů na mistrovství světa. Místo prvního náhradníka zaujal sparťanský záložník Tomáš Sivok, který byl k týmu dnes dodatečně povolán. ČTK to řekl mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

"Trenér Brückner už Sionkovi blahopřál k nominaci," dodal Tuček. Vedení reprezentace muselo změny v nominaci udělat poté, co Šmicrovi znemožnila účast zraněná šlacha pod pravým kolenem. Na jeho místo do výběru pro MS se tak posunul Sionko, který po sezoně přestoupil z vídeňské Austrie do Glasgow Rangers. Změna v české nominaci by měla být administrativně dořešena zřejmě ještě dnes večer.

Novým náhradníkem místo Sionka je nyní středopolař pražské Sparty Sivok. Toho trenér Brückner povolal k týmu dnes dopoledne poté, co Šmicer oznámil, že se mistrovství kvůli vleklým potížím nezúčastní. Dvaadvacetiletý Sivok měl už dnes odpoledne trénovat s reprezentací na Strahově.

Sivok podle svých slov počítá s tím, že do Německa odcestuje s týmem, i kdyby se na soupisku nedostal. "Vůbec by mi role náhradníka nevadila, naopak jsem šťastný, že můžu být součástí takového mužstva a zažít atmosféru mistrovství. Asi bych byl s klukama normálně v Německu a navštívil zápasy proti USA a Ghaně. Devatenáctého června bych se ale musel hlásit na začátku přípravy se Spartou," nastínil svůj plán Sivok.

Pokud by se zranil další hráč z nominované třiadvacítky, má trenér Karel Brückner právo změnit soupisku ještě 24 hodin před prvním utkáním na šampionátu. Češi vstoupí do mistrovství 12. června zápasem proti USA.
Autor: