Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Šok v Chelsea. Trenér suverénního lídra Premier League má jít v létě do Interu

Sport

  11:00
LONDÝN/MILÁN - Navzdory tomu, že trénuje Chelsea teprve od loňského léta a s desetibodovým náskokem s ní vede tabulku Premier League, možná v létě italský kouč Antonio Conte Londýn opustí.

Rozloučí se Antonio Conte po jedné sezoně a získaném anglickém titulu s Chelsea? foto: Reuters

Wengera Čína nezlákala. Kouč Arsenalu prý odmítl téměř miliardu ročně

Podle listu Tuttosport se bývalý trenér Juventusu či italské fotbalové reprezentace dohodl na smlouvě s Interem Milán, jehož čínští majitelé mu nabízejí plat 15 milionů eur (405 milionů korun) za sezonu.

Sedmačtyřicetiletý Conte by měl v Interu podepsat čtyřletý kontrakt. Přestavitelům Suning Group prý kývl poté, co zvýšili svou původní nabídku 11 milionů eur ročně.

Vlastníky milánského velkoklubu po dohodě s Contem čeká jednání s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem o vyvázání kouče z kontraktu, který má podepsaný do roku 2019.

Bývalý spoluhráč Pavla Nedvěda z Juvetusu Conte sice vede Chelsea za titulem, podle italských médií však není na Stamford Bridge spokojený.

Manažer Chelsea Antonio Conte a gólman Thibaut Courtois po derby s Arsenalem.
Manažer Chelsea Antonio Conte ve vítězném gestu.

Údajně nevychází dobře s Abramovičem, s nímž má spory ohledně výdajů na nové hráče a jenž mu neumožnil vzít si šest asistentů, které požadoval, ale jen tři. Contemu se navíc v Londýně stýská po rodině, jež zůstala v Itálii.

Inter trénuje Stefano Pioli, který převzal trápící se tým loni v listopadu po Franku De Boerovi. Aktuálně jsou „Nerazzurri“ v tabulce Serie A na šestém místě.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...