Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Sparta hodila Slavii rukavici

Sport

  19:09
PRAHA - Poměrně jednoznačný průběh mělo dnes utkání Sparty s Mostem. Domácí si na Letné připsali snadné tři body a Most se zřejmě definitivně rozloučil s první ligou. V souběžně hraných zápasech totiž vyhrálo Kladno i Bohemians.

Ve Vršovicích se dnes slavilo. foto: ČTK

Dnes od pěti hodin se na třech stadionech rozhořely záchranářské práce. O tři body bojoval Most, Bohemka i Kladno. Zřejmě nejtěžšího soupeře měl poslední Most. Svůj boj o setrvání v soutěži musel absolvovat na Letné. Jenže hned od začátku bylo jasné, že Spartě nebude důstojným soupeřem. V první půl hodině obdržel branku a červenou kartu a bylo po zápase.

O to víc se pak Mostečtí museli ohlížet na své soupeře v souboji o záchranu. Bohemians se namlsali v pondělí právě na hřišti Mostu a vytáhli se i dnes proti Brnu. Přestože Klokani prohrávali dokázali heroickým výkonem urvat druhé vítězství na jaře. Kladno mělo ve stejný čas výkop v Plzni a proti místnímu týmu Středočeši konečně zabrali. Viktorka je na jaře tragikomická a těžko říct, jak by pro ně sezona vypadala nebýt bodového vkladu z podzimu.

Suma sumárum se podařilo Kladnu a Bohemians odskočit Mostu na tři, respektive čtyři body. Podobně je tomu i v souboji o titul, ale druhá Slavia má ještě zítřejší zápas v Teplicích k dobru.

Do sestupových vod se namočil i Jablonec. V nočním utkání sice sahal v Liberci po bodu, ale severočeské derby rozhodl gólem v nastavení střídající Smetana.

Výsledky 26. kola:

Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:2 (1:1)

Branky: 35. Petržela Milan - 45. Killar Lukáš, 70. Cigánek Tomáš. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Pokorný. ŽK: Petržela, Smola - Killar, Bartoš, Pavlík. Diváci: 2664.

Sparta Praha - SIAD Most 3:0 (1:0)

Branky: 16. Řepka Tomáš, 47. Sivok Tomáš, 54. Holenda Jan. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Večeřa. ŽK: Kolář (Sparta). ČK: 30. Loos (Most). Diváci: 8521.

Bohemians 1905 - 1. FC Brno 3:1 (2:1)

Branky: 28. a 44. Kotyza Martin, 59. Bartek David - 14. Švejnoha Martin. Rozhodčí: Jílek - Filgas, Galo. ŽK: Rada, Rezek, Morávek - Švejnoha. Diváci: 7228.

FC Slovan Liberec - FK Jablonec 97 2:1 (1:0)

Branky: 21. Dort Filip 93. Smetana Ondřej - 84. Fujerík Lukáš Rozhodčí: Adam - Hojsík, Teuber. ŽK: Matula - Zábojník, Hamouz, Homola. Diváci: 4694.

Autor: