Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta porazila Mladou Boleslav a dotáhla se na druhý Jablonec

Hráči Sparty se radují z gólu. foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Praha - Fotbalisté Sparty zvítězili v 16. kole první ligy nad Mladou Boleslav 1:0. Jediný gól vstřelil v 58. minutě David Moberg Karlsson. Pražané neprohráli v šestém kole po sobě a bodově se dotáhli na druhý Jablonec. Na vedoucí Slavii, která má duel k dobru, ztrácí šest bodů. Naopak Středočeši nezvítězili v osmém kole za sebou a zůstali na první nesestupové příčce. Trenér Karel Jarolím po návratu na lavičku Mladé Boleslavi stále čeká na první ligovou výhru.
  20:33

Do základní sestavy domácích se vrátil uzdravený stoper Čelůstka. Trenér Václav Kotal, který odkoučoval 200. zápas v lize, naopak nechal mezi náhradníky záložníka Dočkala. Kapitánskou pásku místo něj převzal Pavelka. V brance Středočechů dostal přednost Diviš. První ligový start za hosty si připsal obránce Řezník, který je v klubu na hostování z Plzně. Od úvodní minuty nastoupil také kapitán a bývalý sparťan Matějovský.

Sparta v utkání s Mladou Boleslaví
Sparta v utkání s Mladou Boleslaví

V prvním poločase hrozila nejprve Mladá Boleslav. V sedmé minutě střela Jiřího Klímy zpoza vápna skončila vedle. O pět minut později po Matějovského centru se Klíma zbavil Hancka a běžel sám na branku, zakončení mu však vůbec nevyšlo i kvůli Čelůstkově doběhnutí. Klímu poté našel před brankou Preisler, ale hostující útočník opět zamířil mimo tři tyče.

Letenští si první šanci vypracovali až po téměř půlhodině hry. Vindheim našel v malém vápně Hanouska, který hlavičkoval do Divišova protipohybu. Hostující brankář však jeho pokus vytěsnil těsně vedle tyče. V nastavení úvodního dějství pak Karlsson z přímého kopu trefil tyč.

Po změně stran v 55. minutě vystřelil Juliš z vápna, nejlepší ligový střelec sezony ale dvanáctou branku nepřidal. O tři minuty později se však Pražané dočkali. Pavelka přihrál do šestnáctky a Karlsson se nemýlil.

V 71. minutě střídající Janošek vypálil po centru z první, jenže sparťanský gólman Nita svůj tým podržel. Na opačné straně Diviš vyrazil Karlssonovu střelu a z dorážky se neprosadil ani Juliš.

Hosté v závěru sahali po bodu. Střídající Škoda však ve výhodné pozici ve vápně nedosáhl na míč a Ladrovu ránu z dálky vytáhl Nita výstavním zákrokem na roh.

Sparta doma v lize od října 2011 neprohrála s Mladou Boleslaví devátý duel po sobě. Středočeši venku v nejvyšší soutěži nevyhráli podesáté v řadě.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...