Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Sparťanské NE Číňanům nestačilo. Odchod Dočkala je opět ve hře, kluby jednají

Sport

  20:39
PRAHA - Bořek Dočkal a Čína? Tahle možnost je zřejmě opět ve hře. První nabídku na svého klíčového záložníka fotbalová Sparta odmítla, teď se však podle informací iDNES.cz o jeho odchodu opět začalo jednat. Na případné dořešení přestupu mají oba kluby čas do konce února, kdy v čínské lize končí přestupní termín.

Bořek Dočkal v odvetném utkání proti CSKA. foto:  Michal Šula, MAFRA

Sparta už před týdnem potvrdila, že na Dočkala obdržela nabídku od nejmenovaného čínského klubu. Částka se údajně měla šplhat až ke 175 milionům korun a šikovný záložník by si mohl ročně vydělat 70 milionů.

Takové sumy jsou při přestupu českého hráče, kterému navíc je už 28 let, vysoce nadstandardní - přesto Sparta odmítla. Teď je ale podle zákulisních zpráv jeho odchod opět aktuální a oba kluby o něm jednají.

Je pravděpodobné, že aby k dohodě došlo, čínský tým (podle informací Deníku Sport jde o klub Che-nan Ťi-na-jie) už tak štědrou nabídku ještě navýší.

Roli v rozhodování sparťanského managementu by pak mohlo sehrát i to, že se týmu nevydařilo úvodní utkání Evropské ligy na hřišti Rostova, kde prohrál 0:4. Jedním z důvodů Dočkalova setrvání totiž bylo právě přání vedení klubu, aby na jaře pomohl napodobit loňské úspěšné tažení pohárovou Evropou.

Dočkal, který v neděli odehrál celé vítězné utkání proti Bohemians 1905, minulý týden v rozhovoru pro klubový web prohlásil, že ho nevyužitá šance na přestup nemrzí.

„Klub zaujal stanovisko, že přestup by byl nevhodně načasovaný. Že i když je nabídka pro obě strany nadstandardní, ze sportovního hlediska bude lepší, když zůstanu. To plně respektuju a jsem s tím ztotožněný,“ říkal.

Teď se před ním šance na lukrativní exotické angažmá otevírá znovu.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...