Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Synot nahradíme, věřím Peltovi a jeho kouzlům, prohlásil Horník

Sport

  19:50
PRAHA - Odchod Synotu, hlavního sponzora, z nejvyšší fotbalové soutěže vnímá jako citelnou ztrátu, doufá však, že se jí svazu podaří zacelit. „Věřím panu Peltovi a jeho kouzlům,“ prohlásil Ivan Horník v Radiožurnálu.

Fotbalový funkcionář Ivan Horník. foto:  Michal Šula, MAFRA

Skupina Synot ve čtvrtek kvůli vyššímu zdanění hazardu skončila s podporou první fotbalové ligy a od příští sezony též přestane sponzorovat Spartu a Jablonec.

Fotbal tím přijde o silného partnera, neb Synot poskytoval lize 60 milionů korun ročně a šlo tak o nejvyšší kontrakt v historii nejvyšší soutěže. Předtím liga dostávala od Gambrinusu 40 až 50 milionů ročně.

„Nejsem ekonom, ale chápu, že pokud někdo ztrácí zisk, nechce fotbal či kulturu dál sponzorovat,“ řekl Horník ve vysílání Radiožurnálu. „Postoupili jsme na mistrovství Evropy, je fotbalový boom. Měli bychom toho využít,“ dodal.

Ivan Horník.
Fotbalový funkcionář Ivan Horník.

Horník je v českém fotbale kontroverzní postavou. V roce 2004 byl spojen s dosud největší korupční kauzou a dostal desetiletý zákaz působení ve fotbale. Půlka trestu mu ale nakonec byl prominuta.

Mnohé překvapil nedávný krok šéfa FAČR Miroslava Pelty, jenž Horníka po nespěšném podzimu zaměstnal ve „svém“ Jablonci jako sportovního ředitele.

„Fotbalu jsem tenkrát dost ublížil, ale už se k tomu nechci vracet. Dívám se teď dopředu,“ pravil Horník. Liga už je dnes čistá. Věci, které se děly, jsou pryč.“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!