Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

SuperTom a srdečné pozdravy z Ruska

Sport

  10:07
PRAHA - Paráda. Nádherný centr z levé strany, ještě hezčí rána z voleje pod víko a tým z „vesnice roku“ byl na kolenou. Sladká pomsta za jaro, kdy nás připravil o titul právě celek z města, které nemá a nikdy nebude mít metro.

Tomáš Řepka (nejvýše v žlutém) byl nejlepším hráčem utkání Brno-Sparta. foto: ČTK

Příznivci Železné Sparty ovšem nemuseli mít radost jen z výsledku. Potěšující byl především návrat dvou marodů do základní sestavy. Jak Kajo Kisel, tak především Míra Matušovič dodali hře rudé mašiny cosi navíc. Oba jasně ukázali, že do základu patří spíš než kdysi vynikající záložník, který je „překvapivě“ stále zraněný. Jeden muž ovšem zaslouží za výkon v Brnisku absolutorium: SuperTom Řepka. Ještě hodlá někdo pochybovat o tom, že lepšího obránce Česko prostě nemá?

Ačkoliv média očekávala, že se SuperTom bude mstít Aleši „au to byla rána míčem“ Bestovi, nic takového se nekonalo. Řepka naopak předvedl vynikající a soustředěný výkon. Navíc strhl i spoluhráče v značně improvizované obraně, takže se Brno jednoduše k ničemu nedostalo.

Teď jen zopakovat podobnou defenzivní jistotu zítra v Záhřebu, přidat nějaký ten gól a postup nemusí být nereálný.

Vítězství v Brně ukázalo, že je letos Spartička v lize k neporažení, takže se nemusíme obávat ani následující obtížné série: Teplice, Liberec, Slátanci.

A závěrem vzkaz do Edenu: CSKA Moskva, cha, cha, cha...

Přítelkyně autorovi (31) vyčítá, že má raději Spartu než ji. Má pravdu.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...