Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Po Spartě končí v poháru i Plzeň. V penaltovém rozstřelu ji vyřadily Teplice

Sport

  20:09
PLZEŇ - Fotbalisté Teplic jsou posledním semifinalistou Poháru FAČR. Severočeši ve čtvrtfinálové odvetě v Plzni vyhráli penaltový rozstřel 4:3, poté co v základní hrací době skončil zápas opět 2:1 pro domácí. Po neúspěšném obhájci Spartě tak ve čtvrtfinále skončil i loňský finalista.

Jan Chramosta (vlevo) a Tomáš Vondrášek. foto: Ladislav Němec, MAFRA

Mezi nejlepší čtyřku už ve středu postoupily Mladá Boleslav, Jablonec a Liberec. Semifinálové dvojice určí páteční los. Hrát by se mělo 29. dubna, odvety pak 13. května.

Trenér Plzně Miroslav Koubek oproti prvnímu duelu pozměnil základní sestavu a od první minuty nastoupili Limberský, Procházka, Rajtoral nebo Petržela.

Blízko prvnímu gólu byli domácí v 17. minutě, kdy gólman Grigar nejprve vyrazil pokus Tecla a odražený míč nedokázal přes bránící hráče dorazit Vaněk. Za chvíli po standardce hlavičkoval Holenda zblízka mimo.

Tepličtí díky dobře zahuštěnému středu hřiště nepouštěli Viktorii do většího tlaku, přesto domácí občas zahrozili. Po půlhodině hry si na Chramostův centr z pravé strany naběhl Tecl, hlavou ale zamířil vedle. Krátce před pauzou našel hostující Táborský v šestnáctce Vachouška, jenže ten nepřekonal brankáře Bolka.

David Limberský z Plzně v souboji s Tomášem Vondráškem.
Jan Chramosta (vlevo) a Tomáš Vondrášek.

Po přestávce přihrál střídající Hořava do uličky Teclovi, jehož ve velké šanci vychytal Grigar. V 62. minutě už se domácí radovali. Po centru dalšího nového hráče na hřišti Kovaříka se prosadil v pokutovém území hlavičkující Holenda.

O sedm minut později ale domácí nechali projít po pravé straně Litsingiho, který střelou k bližší tyči vyrovnal. V 77. minutě domácí odpověděli z Kovaříkem rozehrané standardní situace, kterou Baránek hlavou uklidil za bezmocného Grigara. Rušnou dvacetiminutovku uzavřel skvělý zákrok Bolka na brankové čáře proti Litsingimu.

V penaltovém rozstřelu prokázali pevnější nervy hráči Teplic. Na straně Viktorie selhali Rajtoral a Mahmutovič, hostující byli až na Horu úspěšní.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR

Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:1 (0:0), na penalty 3:4

Branky: 62. Holenda, 77. Baránek - 69. Litsingi. Penaltu proměnili: Kovařík, Hořava, Limberský - Jablonský, Potočný, Krob, Ljevakovič. Neproměnili: Rajtoral, Mahmutovič - Hora. Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Petržela - Lüftner, Potočný, Litsingi, Chukwuma. Diváci: 8357. První zápas: 1:2, postoupily Teplice.

Plzeň: Bolek - Rajtoral, Procházka, Baránek, Limberský - Vaněk (46. Hořava), Hrošovský - Petržela, Chramosta (73. Mahmutovič), Tecl (61. Kovařík) - Holenda. Trenér: M. Koubek.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Hora, Táborský, Vachoušek (65. Chukwuma), Litsingi (89. Matula) - Potočný. Trenér: P. Rada.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...