Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tisíce fanoušků v petici žádají: Odvolejte trenéra Bílka

Sport

  19:30
PRAHA - Kdyby o osudu trenéra reprezentace Michala Bílka rozhodovali fanoušci, pravděpodobně by ve své funkci skončil. Petici za jeho odvolání podepsalo do čtvrtečního večera přes 10 000 signatářů.

Česko - Portugalsko (Michal Bílek) foto: Reuters

Příznivcům národního výběru došla trpělivost po úterním utkání kvalifikace mistrovství světa. Trápící se reprezentanti proti Bulharsku opět neskórovali, a nemohli tak naplnit plán, který si pro podzimní část sezony stanovili. Na Letné uhráli remízu 0:0 a o dva body zaostali za svým sedmibodovým cílem.

ČTĚTE TAKÉ

Fanoušci i proto vyjadřují svou nespokojenost s prací kouče a na serveru Petice24.com zvěčňují svá jména pod výzvu za jeho odvolání. Zda však taková aktivita k něčemu povede, není jasné. Výkonný výbor FAČR totiž není povinný na základě jakéhokoliv množství nasbíraných podpisů činit požadovaný krok.

Anketa

Měl by výkonný výbor FAČR odvolat trenéra reprezentace Michala Bílka?

Ano 12634
Ne 1196

Trenéra Bílka masová akce příznivců národního týmu nevzrušuje. "Nebojím se, že bych měl být odvolaný," řekl klidným hlasem na středeční tiskové konferenci. "Tlaky na moje odvolání pociťuji od chvíle, kdy jsem nastoupil do funkce. A za tu dobu jsem se s tím naučil žít," pokračoval Bílek.

Připouští však, že hra reprezentace má k ideálu hodně daleko. "Také bychom si přáli, abychom soupeře přehrávali celý zápas, ale realita je teď bohužel jiná. Musíme hrát to, na co momentálně máme," dodal.