Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tragická zpráva z Francie. Bývalého hráče Bastie postihl infarkt během hry, bylo mu 30 let

Bývalý fotbalista SC Bastia Christopher Mubulu zemřel na srdeční infarkt ve 30 letech. foto: twitter.com/SCBastia

Paříž - Francouzský fotbal zasáhla smutná událost. Ve věku pouhých 30 let zemřel bývalý hráč SC Bastia či AS Nancy. Christophera Mabulua postihl srdeční infarkt přímo během přátelského fotbalového duelu.
  16:52

Bývalý hráč SC Bastia či AS Nancy Christopher Mabulu zemřel v neděli 10. ledna náhle na srdeční infarkt. Podle informací, které přinesly jeho bývalé kluby, se tragédie stala během toho, co Mubulu hrál fotbal s členy komunity BART (sdružení preventivního programu v oblasti nebezpečí pohlavních nemocí primárně určené pro dospívající Afroameričany). Francouz, kterému bylo pouhých 30 let, nasbíral ve své kariéře 29 startů v Ligue 1 a 58 v Ligue 2.

Fanoušci na Mabulua vzpomínají především proto, že dokázal v dresu Bastii vstřelit dvě branky do sítě Olympique Marseille v zápase, který byl premiérou na lavičce slavného přístavního klubu pro Marcela Bielsu. Utkání nakonec i díky dvěma přesným trefám rodáka z Montfermeil skončilo nerozhodně 3:3.

Právě po angažmá v prvoligovém francouzském klubu zamířil Mubulu do Řecka, kde odehrál dvaadvacet utkání v dresu PAS Giannina. Po nepříliš vyvedené zahraniční misi se fotbalista s konžskými kořeny vrátil do rodné vlasti, aby oblékl dres AS Nancy-Lorraine. Po deseti utkáních a postupu Nancy mezi francouzskou elitu se Mubulu znovu stěhoval, tentokrát naposledy. V barvách třetiligového Thonon Évian Grand Genève bohužel stihl pouhý jeden zápas. 

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.