Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Trenér Villas-Boas skončil v Portu, je volný pro Chelsea

Sport

  12:47aktualizováno  20:22
LISABON - Portugalský trenér André Villas-Boas rezignoval na svou funkci v Portu a následně se vyplatil ze smlouvy, kterou měl ještě na dva roky. Otevírá se tak cesta k jeho očekávanému angažmá v Chelsea, kde má připravenu tříletou smlouvu. Chelsea již zájem oficiálně potvrdila, a pokud se obě strany dohodnou, stane se Villas-Boas nejmladším koučem v současné Premier League.

Andrés Villas Boas. foto: Reuters

Žádaný třiatřicetiletý Portugalec dnes podle národní agentury Lusa zaslal svému zaměstnavateli fax s rezignací a vzápětí na účet i požadovaných 15 milionů eur (362 milionů korun), což je smluvně dané odstupné, za něž ho klub musí uvolnit.

"Porto obdrželo od Andrého obnos požadovaný ve výstupní klauzuli v jeho smlouvě se zaměstnavatelem," uvedl portugalský mistr v prohlášení. Zároveň už jmenoval nového muže na své lavičce, kterým se stal dosavadní asistent Vitor Pereira.

Villas-Boas se stal po své první sezoně na lavičce Porta žhavým trenérským zbožím, vedle Chelsea se o něj zajímal i Inter Milán. Klub ze svého rodného města dovedl mladý Portugalec k domácímu double a také k triumfu v Evropské lize, což dokázal jako nejmladší kouč v historii.

Pokud se Villas-Boas skutečně stane nástupcem po sezoně odvolaného Carla Ancelottiho, vrátí se na Stamford Bridge po třech letech. V londýnském klubu, kde chytá česká jednička Petr Čech, už působil v letech 2004-2008 jako asistent svého krajana Josého Mourinha.

Strávil s ním také ročník 2008/09 v Interu, po němž se vydal na dráhu hlavního kouče. Nejprve trénoval Coimbru a rok nato přišlo úspěšné angažmá v Portu.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...