Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Trénujeme individuálně. Sparta, Liberec a Teplice reagují na vyhlášení karantény

Sport

  10:08
Praha - Fotbalisté pražské Sparty, Liberce i Teplic po vyhlášení celostátní karantény kvůli pandemii nového typu koronaviru budou do odvolání trénovat individuálně. Trojice prvoligových klubů o tom den po rozhodnutí vlády informovala na sociálních sítích.

Nahněvaný Benjamin Tetteh. foto: ČTK

Ligová fotbalová asociace minulý týden až do odvolání odložila všechny zápasy první i druhé ligy. Většina klubů po vyhlášení nouzového stavu trénovala za dodržování zvýšených hygienických opatření a také splnění maximálního počtu 30 osob na sportovišti.

Počet potvrzených případu koronaviru České republice narostl na 298, vláda proto v neděli na týden vyhlásila celostátní karanténu, která mimo jiné znamená zákaz volného pohybu na veřejnosti. Kluby se proto rozhodly zrušit týmovou přípravu a hráči budou trénovat individuálně.

„Nejdůležitější je aktuálně ochrana zdraví hráčů, členů realizačních týmů a zaměstnanců klubu. Do odvolání nebudou ke sportovní přípravě sloužit ani tréninkové centrum na Strahově, ani hlavní stadion na Letné,“ uvedla Sparta v prohlášení na klubovém webu.

„Hráči a hráčky dostanou od trenérů pokyny k individuální přípravě. Tato rozhodnutí jsou reakcí na vyhlášení vlády o karanténě pro občany České republiky. Klub nicméně některé kroky vedoucí k omezení činnosti učinil už před rozhodnutím vlády z nedělní noci,“ přidala Sparta.

Týmové tréninky dnes zrušily Liberec a Teplice. Už minulý týden podobný krok oznámila Mladá Boleslav, která přerušila společnou přípravu do 22. března.

„Vzhledem k aktuálním okolnostem bylo rozhodnuto, že i hráči A-týmu se budou až do odvolání připravovat individuálně s využitím sporttesterů a plánů připravených kondičními trenéry,“ uvedl Liberec. „Hráči absolvují individuální běžecké tréninky se sporttestery v místě bydliště,“ oznámily Teplice.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...