Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Tvrdé protesty v Argentině, fanoušci chtějí doživotní tresty pro sudí

Sport

  9:08
BUENOS AIRES - VIDEO + FOTO PROTESTŮ Fanoušci vs. rozhodčí. Věčný boj, který vládne fotbalu od nepaměti se nyní naplno rozhořel v Argentině. Fanoušci v hlavním městě před sídlem argentinského svazu tvrdě protestovali proti rozhodčím zápasu Vélez proti Huracaná. Klíčový zápas v boji o titul vyhráli domácí 1:0 chybně uznaným gólem. Lidé a poškozený klub nyní žádají pro sudího zápasu doživotní trest.

Klíčový okamžik zápasu. foto: Lidovky.cz

Co se v utkání stalo? Ve 39. minutě vstřelili domácí branku poté, co Joaquín Larrivey fauloval na malém vápně hostujícího brankáře a pro Maximiliana Moraleze již nebyl problém dopravit míč do sítě.

KLÍČOVÝ GÓL ZÁPASU VÉLEZ 1:0 HURACANÁ:

Vélez díky této brance a vítězství 1:0 získal argentinský titul o 2 body právě před Huracaná, v případě remízy by se z prvenství radoval soupeř. Vélez si tak vydělal peníze za postup do Copa Libertadores, naopak poražený celek čeká na titul již 36 let.

Podle zpráv z Buenos Aires se protesty fanoušků obešly bez násilností. Výjimkou byli pouze členové tvrdého jádra, kteří házeli po policii střežící sídlo svazu světlice. Jeden z nich do megafonu křičel adresu hlavního sudího zápasu Gabriela Brazenase. A to přesto, že ten svou chybu po zápase uznal a pořaženému celku se vícero přehmatů po utkání omluvil.

PROTESTY FANOUŠKŮ V BUENOS AIRES:

Na stranu příznivců se postavilo i vedení Huracánu, které na klubových internetových stránkách vyzvalo svaz k tvrdým trestům pro rozhodčí. Fanoušci Huracánu se dožadovali doživotních trestů pro Brazenase a asistenta Ricarda Casase, svou snahu podpořili také veřejnou peticí.