Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Utkání Čechů sledovalo 1,45 milionu diváků

Sport

  14:45
Praha - První vystoupení české reprezentace na fotbalovém mistrovství světa v Německu v duelu se Spojenými státy vidělo na programu ČT2 podle peoplemetrového měření 1,45 milionu televizních diváků.

fotbal,MS foto: Babej IvanČTK

Oba poločasy zápasu, v němž čeští fotbalisté zvítězili 3:0, sledovala více než polovina dospělých, kteří v tu dobu byli u obrazovek (52,5 procenta). Utkání se tak podle očekávání stalo dosud nejsledovanějším přímým přenosem z fotbalového šampionátu.

Skutečný počet diváků u televizorů a velkoplošných obrazovek však bude vyšší, neboť měření v sobě nezahrnuje veřejné projekce na náměstích, barech a restauracích, kde se v pondělí v podvečer shromáždily další tisícovky a možná i desetitisíce příznivců.

Samotný přímý přenos na ČT2 v délce 166 minut pak v průměru sledovalo 1,2 milionu dospělých. Podíl na publiku byl 43,7 procenta. Utkání sledovalo stejně jako i u jiných zápasů více mužů než žen. Jak vyplývá z údajů ČT, výhru České republiky si nenechalo ujít sedm mužů z deseti, kteří v tu dobu byli u televizorů, zatímco u žen to byla třetina.

O další dvě pondělní utkání byl menší zájem. Duel Austrálie s Japonskem vidělo odpoledne 330.000 dospělých. Večerní zápas mezi dalšími soupeři Česka ve skupině Itálií a Ghanou si vybralo 818.000 lidí starších patnácti let, což je dosud nejvíce ze zápasů, v nichž nefigurovali čeští reprezentanti.
Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...