Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

V Dynamu chci zabojovat o nominaci na Euro, vzpomínat na Česko budu jenom v dobrém, říká Komličenko

Nikolaj Komličenko se raduje ze vstřelené branky. foto: ČTK

Moskva - Nikolaj Komličenko se dočkal velkého přestupu. Z Mladé Boleslavi odešel do Dynama Moskva, kde podepsal smlouvu na čtyři a půl roku. Co také při komentování transferu řekl?
  7:19

O české lize

Vzpomínat budu jen v dobrém, je to zásadní soutěž pro celou moji kariéru. Fortuna liga má svoji kvalitu, která někdy není doceněna ani v Česku. Pravidelně to dokazují také zástupci v pohárové Evropě. Z této ligy jsem se odrazil do reprezentace a nyní k angažmá v Dynamu. Především mi však dala obrovské množství přátel, se kterými budu chtít nadále zůstat v kontaktu.

O spolupráci s trenérem Weberem

Věřil mi, hodně se mnou mluvil, pracovali jsme společně na mém dalším fotbalovém zlepšení. Budu jeho kariéru nadále sledovat a držet mu palce, je to výborný trenér a férový chlap.

O okolnostech přestupu

Z Boleslavi jsem nepospíchal, měli jsme jasnou dohodu, které nabídky budou zajímavé pro mě i pro klub. Plně jsem se spoléhal na Viktora Koláře z mé agentury Sport Invest a soustředil jsem se jen na přípravu před jarní částí české soutěže. Nabídka Dynama ale splňovala vše, pro mě to byla jednoduchá volba.

Nikolaj Komličenko z Boleslavi (vpravo) se raduje z gólu z penalty se spoluhráčem Murisem Mešanovičem.

O návratu do vlasti

Neřekl bych, že se jedná o rozhodující faktor, spíše bonus navíc. Vracím se domů, což je samozřejmě samo o sobě skvělé. Navíc odpadá jakákoliv nutnost aklimatizace. Ale jen podle toho jsem se samozřejmě nerozhodoval. Chtěl jsem především do kvalitní ligy a ambiciózního týmu.

O podobnosti Dynama s Boleslaví

Oba kluby určitě spojují vysoké ambice. Dynamo může navazovat na dlouhou a bohatou tradici, historickým úspěchům by se současný tým chtěl určitě přiblížit. Už pro příští rok bychom chtěli útočit na medailové umístění.

O vyhlídkách v novém klubu

Přicházím se zadáním, abych střílel góly, a určitě se tohoto očekávání nebojím. Věřím, že mám kvalitu na to, abych týmu pomohl. Chuť do tréninku a dalšího zlepšování mi také nechybí.

O ruské reprezentaci

Trenér národního týmu určitě bude moct vidět více mých zápasů, bude to jen na mně. Nebudu lhát, že o nominaci na EURO budu chtít zabojovat.

O tom, co bude postrádat

Vím, že by se hodilo zmínit jídlo nebo pivo, ale mně upřímně budou nejvíce chybět skvělí lidé, které jsem zde stačil poznat. Vždy se do Čech budu rád vracet, na tom se nic nemění.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!