Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Válka ve Slavii. V Dortmundu budou na Lize mistrů sponzoři a rodiny hráčů a ne my, stěžují si fanoušci

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

PRAHA - Velkou nelibost mezi fanoušky Slavie přinesla v úterý dopoledne zpráva, že se na drtivou většinu permanentkářů nedostalo se vstupenkami do sektoru hostů na prosincový závěrečný duel základní skupiny Ligy mistrů v Dortmundu.
  15:15aktualizováno  16:02

Ze Sparty odchází jeden ze šéfů Kotalík, část pravomocí převezme Rosický

Z 11 tisíců permanentkářů se dostalo jen na 1670 šťastných, což mnohé fanoušky Slavie značně rozzuřilo.

Olej do ohně fanouškovského zmaru pak přilil předseda představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík.

Ten v úterý odpoledne zveřejnil tweet o tom, že z 3270 vstupenek pro fanoušky Slavie se dostalo víc vstupenek pro rodiny fotbalistů a partnery a sponzory klubu než pro ony permanentkáře.

Z celkového počtu fanoušků Slavie v Dortmundu pak na sponzory a členy rodin připadne třetina vstupenek, na což fanoušci sešívaných reagují tím, že v sektoru kvůli tomu nebude potřebná atmosféra. 

A to na sociálních sítích rozpoutalo doslova válku. 

Fanoušci Slavie vyčítají Tvrdíkovi a členům vedení klubu, že o předchozí zápasy sešívaných v evropských pohárech kupříkladu v Astaně, Kluži nebo Kyjevě od sponzorů či členů rodin téměř zájem nebyl.

Kdežto do Dortmundu chce nyní v boji o případný postup do play off Ligy mistrů či Evropské ligy každý.

„Tohle je opravdu trapné. Slavia má přes 11 000 permanentkářů, ale dostane se ani ne na 1000 lidí...“ stojí na facebookové skupině Slávistické zprávy. Pravdu ale má jen z části, protože mezi fanoušky lze určitě řadit i ty z tribuny Sever (500 vstupenek) a Odboru přátel Slavie (500 vstupenek). Čistě pro držitele permanentek zbylo 420 lístků, 250 pak pro členy fanklubu.

„Jako sorry, ale permanentkáři, kterých je asi 10 000 nebo kolik, mají na venkovní zápas stejně lístků jako rodiny a sponzoři? To vám přijde jako v pořádku? Řekl bych, že fanoušci jsou v podstatě taky takoví sponzoři, kteří do vás cpou peníze. Bych chtěl vidět kolik z těch vyžírek bylo loni v Kyjevě, asi moc ne co,“ uvedl v reakci na tento příspěvek Adam Sokol.

„A půjdou ty vaši slavní sponzoři i na Karvinou a do Liberce???“ ptá se Petr Formánek. 

Tvrdík proto okamžitě po prvním tweetu připojil hned druhý, kde se permanentkářům omlouvá a vyzývá je, aby ti, na které se nedostalo, sledovali zápas v Dortmundu spolu s ním ve Slávistickém muzeu na stadionu Slavie.

Fanoušci mu pod tímto příspěvkem odpovídali, že by měl raději nechat instalovat na trávník stadionu v Edenu velké plátno, na kterém bude duel v Dortmundu promítat. 

Autor: