Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Velký návrat je tu. Osmatřicetiletý Zlatan podepsal s AC Milán smlouvu na půl roku s opcí

Sport

  19:40
milán - Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic se vrací do AC Milán. Osmatřicetiletý útočník se dohodl se slavným klubem, který je momentálně v italské lize až na jedenáctém místě, na smlouvě do konce sezony s opcí na další rok.

Zlatan Ibrahimovic foto: ČTK/AP

Rozzuření fanoušci uřízli Zlatanově soše nos a prst, nemohou se smířit s jeho zradou

„Vracím se do klubu, k němuž chovám maximální respekt, a do města, které miluji. Budu se svými spoluhráči bojovat, abychom s touhle sezonou ještě něco udělali, a udělám všechno pro to, aby se nám povedlo dosáhnout našich cílů,“ uvedl Ibrahimovic, který si má za půl roku vydělat 3,5 milionu eur (89 milionů korun).

Za AC nastupoval už v letech 2010 až 2012. V roce 2011 mu pomohl k zatím poslednímu mistrovskému titulu. V červenočerném dresu odehrál 85 utkání, v nichž dal 56 gólů. 

Finále Evropské ligy 2017 - Manchester United vs. Ajax: Zlatan Ibrahimovic...
Zlatan Ibrahimovic se rozloučil s LA.

V roce 2012 se Ibrahimovic stal jako dosud poslední hráč AC králem střelců italské ligy. Totéž se mu povedlo o tři roky dříve během angažmá v Interu Milán.

Poslední dva roky strávil v zámořské lize MLS, kde oblékal dres Los Angeles Galaxy. V minulosti sbíral úspěchy také s Barcelonou, Paris St. Germain a Ajaxem. Naposledy v Evropě nastupoval za Manchester United.

Autor: