Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Červená karta, zelená pro karneval. Nechal se Neymar hloupě vyloučit schválně?

Červená karta pro Brazilce Neymara. foto: Reuters

Praha - Karneval v Riu bez Neymara? Už se zdálo, že tomu tak po pěti letech opravdu bude. Kontroverzní brazilský kanonýr však zakročil. V nastavení nedělního střetnutí se útočník Paris St. Germain nechal vyloučit a sám zpochybnil své dva dny staré ironické prohlášení: „S nesmírnou radostí vám oznamuji, že tento rok na karneval nedorazím.“
  5:00

Tradiční brazilské veselí ale není jedinou akcí, kam Neymar klidně vyrazí vyhodit si z kopýtka, aniž by bral ohled na potřeby mužstva a veřejné mínění.

Když se v listopadu před návratem na trávníky po vleklém zranění rozhodl odcestovat na tenisový Davisův pohár do Španělska, pořádně rozohnil vedení i samotného kouče Thomase Tuchela. „Nejsem jeho otec ani policista,“ prohlásil tehdy trenér PSG poněkud diplomaticky.

Na začátku února ho zranění žeber naopak nepustilo do utkání proti Nantes, den poté však bujaře oslavoval své narozeniny, stejně jako v letech minulých. Tuchel jako by byl s jeho konáním smířený. „Jestli je to nejlepší způsob, jak se připravit na zápas? Určitě ne. Nepovažuju to však ani za nejhorší recept,“ uvedl německý kouč.

Sudímu před očima

Když v pátek na svém instagramovém účtu ironicky prohlašoval, že se karnevalu v Riu, který začal tentýž den, letos nezúčastní, už to vypadalo, že vedení pařížského celku nejdražšímu fotbalistovi světa domluvilo. Nebo že by sám Neymar zmoudřel? „Tentokrát nedojde k žádné kontroverzi,“ dodával v příspěvku a narážel tím na reakce fanoušků, kteří o náhodnosti jeho absencí v době konání karnevalu pochybovali.

Brazilec Neymar změnil opět svou vizáž.

Jenže osmadvacetiletý Brazilec svá slova v následném utkání sám vyvrátil. V nastaveném čase nedělního duelu mezi PSG a Bordeaux se nechal nesmyslně vyloučit. Pařížský tým v ofenzivním šlágru Ligue 1 vedl 4:3, když Neymar uprostřed hřiště a přímo před očima rozhodčího zákrokem zezadu sestřelil soupeře Rubena Parda. Za faul viděl oprávněně druhou žlutou kartu a s ironickým potleskem směrem k sudímu zamířil do útrob Parku princů.

Tím strhnul doslova lavinu příspěvků na sociálních sítích. Fanoušci diskutují, zda si vykoledoval červenou kartu schválně, aby se vyhnul přípravě na další duel, který Pařížané hrají v sobotu, a mohl odjet do Ria.

To kouč Tuchel se Neymara znovu zastal: „Je jen člověk. Naštvalo ho, že soupeřův hráč, který ho předtím fauloval, neviděl ani žlutou kartu. Bylo to bizarní vyloučení.“ Svým vyjádřením však Brazilcovu zálibu v „náhodných“ absencích před očekávanými akcemi nevyloučil.

Každopádně Neymar má pro karneval v Riu zelenou i letos. Čas vydat se na něj má do dnešní brazilské půlnoci, kdy slavná akce končí.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!