Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Messiho vyloučení? Radši bez komentáře, ale chápu, co udělal, říká kouč Barcy Koeman

Za úder do hlavy soupeře viděl Lionel Messi v závěru utkání červenou kartu. foto: Reuters

Sevilla - Hvězdný útočník Lionel Messi obdržel v nedělním finále fotbalového španělského Superpoháru proti Bilbau první červenou kartu v dresu Barcelony a celkově třetí v kariéře. Trenér katalánského celku Ronald Koeman, jehož svěřenci prohráli 2:3 po prodloužení, nechtěl po utkání rozhodnutí rozhodčího komentovat.
  10:10aktualizováno  13:19

Třiatřicetiletý Messi v závěru druhého prodloužení při snaze obejít Asiera Villalibreho udeřil soupeře zezadu do hlavy. Sudí Jesús Gil Manzano vyloučil barcelonského kapitána až po zhlédnutí opakovaných záběrů. Předtím Messi dostal červenou kartu pouze při svém debutu za Argentinu v roce 2005 proti Maďarsku a podruhé o 14 let později v duelu s Chile.

Za úder do hlavy soupeře viděl Lionel Messi v závěru utkání červenou kartu.
Lionel Messi odchází po vyloučení ze hřiště.

„Bude lepší, když se k tomu nevyjádřím. Jen bych se opakoval, což dělám nerad. Neřeknu svůj názor. Chápu, co (Messi) udělal. Nevím, kolika faulů se dopustili na něj. Snaží se kličkovat a nemůže, protože je pokaždé faulován,“ citoval deník Marca Koemana.

Messiho start nebyl před utkáním jistý. Lídr „Barcy“ vynechal kvůli zranění středeční semifinále proti San Sebastianu. „Po tolika letech ví, kdy může hrát a kdy ne. Rozhodl se nastoupit, to je vše,“ prohlásil sedmapadesátiletý Nizozemec.

Katalánský celek nedotáhl utkání, hrané v Seville, do vítězného konce, přestože díky Antoineu Griezmannovi dvakrát vedl. Bilbao srovnalo na 2:2 v 90. minutě. Po třech minutách prodloužení rozhodl výstavní trefou do šibenice Iňaki Williams. „Jak si asi myslíte, že se cítíme? Jsme v háji, naštvaní. Takové pocity máte, když prohrajete finále,“ uvedl Griezmann.

Barcelona dál čeká na první trofej od zisku španělského titulu v sezoně 2018/19. „Není to krok zpátky. Titul vám ukáže, že jste na správné cestě, ale i bez něj jsme dokázali, že na ní jsme. Pro vítězství jsme udělali všechno, byli jsme ale unavení. Pro spoustu hráčů bude tohle finále dobrou zkušeností,“ konstatoval Koeman.

Bilbao, které v semifinále přešlo přes Real Madrid, oplatilo Barceloně nedávnou ligovou porážku 2:3 a navázalo na triumf z roku 2015. Tehdy ve finále porazilo stejného soupeře 4:0.

Autoři: ,