Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Mladíci zničili ochranné sítě a půjdou sedět

Sport

  14:13
JABLONEC/PRAHA - Až dva roky vězení hrozí dvěma sparťanským fanouškům ve věku 20 a 21 let za zničení ochranné sítě při sobotním prvoligovém utkání fotbalistů pražské Sparty v Jablonci nad Nisou. Vedení jabloneckého klubu vyčíslilo škodu za zničení velkoplošné sítě o rozměrech 20x15 metrů na 15 tisíc korun.

Fanoušci Sparty řádí. foto: ČTK

"Fanoušci byli ve zkráceném přípravném řízení obviněni z výtržnictví a poškozování cizí věci," řekla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Policie podle ní při utkání řešila i pět přestupků. Utkání se Spartou vyhodnotila policie jako zápas s nejvyšší rizikovostí.

Proto podle Knopové na bezpečnost diváků dohlížely téměř dvě stovky policistů, čtyři desítky městských strážníků a stovka pořadatelů.

"Policisté před zápasem uzavřeli okolní ulice a usměrňovali dopravu v okolí stadionu. V centru města i v okolí stadionu hlídkovali, aby nedošlo k narušení veřejného pořádku," popsala Knopová. Zápas skončil vítězstvím Jablonce 2:1.

Anketa

Jaký trest by měl dostal Tomáš Řepka za své vulgární gesto k fanouškům Jablonce? (první čtyři možnosti jsou podle sazebníku ČMFS)

Stopku na jeden zápas 383
Stopku na dva zápasy 89
Stopku na tři zápasy 41
Stopku na čtyři zápasy 425
Stopku na doživotí 2081
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!