Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Poprvé po deseti letech se ve Španělsku trefil brankář. Na penaltu půjde znovu, slibuje trenér

Brankář Eibaru Marko Dmitrovič se z penalty prosadil proti Atléticu Madrid. foto: Reuters

Eibar - S velmi netradičním exekutorem pokutového kopu se vytasili fotbalisté španělského Eibaru. Ti v utkání proti Atléticu Madrid (1:2) poslali na penaltu svého brankáře Marka Dmitroviče, srbský gólman s přehledem proměnil a vstřelil první branku své kariéry.
  13:23

Ve španělské La Lize tento úkaz nebyl k vidění deset let, až fotbalisté Eibaru tuto sérii prolomili. Respektive její brankář Marko Dmitrovič.

Osmadvacetiletý Srb si ve dvanácté minutě za bezbrankového stavu se postavil k zahrávání pokutového kopu a svého slavnějšího protějška Jana Oblaka bezpečně zahraným kopem do levého dolního rohu poslal na druhou stranu.

A proč šel penaltu zahrávat právě Dmitrovič?

„Všichni ostatní na tréninku alespoň jednou minuli, takže volba byla jasná. Marko bude penalty kopat do té doby, než nějakou netrefí, to jsou fotbalové zákony,“ vysvětlil po utkání trenér Eibaru José Luis Mendilibar.

Utkání Eibar nakonec po dvou brankách Luise Suáreze prohrálo 1:2 a momentálně se nachází na patnáctém místě. I díky prohlášení trenéra ale bude baskický klub pod větším drobnohledem. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!