Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Střela země-vzduch přinesla gól roku. A Manchester City doma senzačně prohrál

Sport

  11:30
Manchester - Po dlouhých 28 letech prohráli fotbalisté Manchesteru City v nejvyšší anglické soutěži doma s Crystal Palace. A velkou zásluhu na tom měl záložník Andros Townsend, který ve 35. minutě povedenou ranou z voleje poslal londýnský klub do jednogólového vedení, který si Crystal Palace senzačně podržel až do konce zápasu.

Fotbalisté Manchesteru City odcházejí ze hřiště se sklopenou hlavou. foto: Reuters

VIDEO: Penalta, kterou svět neviděl. Fotbalista Bilbaa všechny ohromil

Přitom na stadionu Manchesteru City v úvodu nic nenasvědčovalo senzaci, protože v 27. minutě otevřel skóre hlavou domácí Ilkay Gündogan. 

Jenže hráči Crystalu Palace do přestávky otočili stav. Z první střely na branku vyrovnal Jeff Schlupp a dvě minuty nato se trefil parádně z voleje právě Townsend, který se opřel do míče z voleje a střela z 25 metrů zamířila přesně pod břevno.

Townsend navíc po přestávce nastřelil tyč a po následném Walkerově faulu na Meyera proměnil penaltu Luka Milivojevič. 

V závěru už jen snížil střídající Kevin De Bruyne, svěřenci Pepa Guardioly prohráli podruhé z posledních tří ligových zápasů a přišli o stoprocentní bilanci na svém hřišti.

Na vedoucí Liverpool tak Citizens ztrácejí v tabulce už čtyři body. A když naposledy doma v roce 1990 podlehli právě Crystal Palace, Liverpool se radoval ze svého dosud posledního titulu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!