Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Unikátní příležitost. Fanoušci mohou vybrat Fotbalistu roku ČR

Sport

  13:34
PRAHA - Do volby nejlepšího fotbalisty roku se letos poprvé zapojí i fanoušci. Součástí slavnostního vyhlašování ankety Fotbalista roku 2010 ve Stavovském divadle v Praze 7. února bude i vyhlášení "Tipsport Fotbalisty roku očima fanoušků", který bude vybrán na základě hlasování fanoušků na webu www.fotbalistaroku.cz.

Brankář Petr Čech foto: ČTK

"Fotbal potřebuje nové impulzy, proto nás těší vznik nové ankety," řekl předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek. "Jsem zvědavý, jaký mají fanoušci pohled na naše hráče. Jejich názor je hodně důležitý," dodal. Fanoušci se hlasováním zapojí do soutěže o atraktivní ceny včetně leteckého zájezdu na kvalifikační utkání Španělsko - Česko.

Rok 2010 v obrazech

Hlasování na internetu odstartovalo dnes, uzávěrka je 5. února, dva dny před slavnostním vyhlášením. Dosud bylo hlasování v anketě Fotbalista roku, která se pořádá od roku 1965, výhradně záležitostí odborníků, konkrétně členů Fotbalové akademie.

HLASOVAT V ANKETĚ MŮŽETE ZDE!

Ta zahrnuje trenéry a kapitány všech celků první ligy, stávající reprezentanty s více než 25 starty za národní tým, fotbalové internacionály, členy výkonného výboru svazu, další významné funkcionáře ČMFS a vybrané fotbalové novináře.

CO K ANKETĚ ŘEKL PŘEDSEDA ČMFS IVAN HAŠEK:

"Určitě je dobře, že nyní dostanou prostor i fanoušci, vždyť kvůli nim se vlastně fotbal hraje. A já věřím, že fanouškovská anketa se stane záhy stejně prestižní záležitostí jako stávající Fotbalista roku," dodal Hašek.

O možnost zapojit se do hlasování byl hned první dva dny velký zájem. Svůj hlas již poslalo přes 13 tisíc fanoušků.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!