Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rooney předvedl nejmizernější roh MS. Možná nejhorší v historii šampionátů

Sport

  13:18
MANAUS/PRAHA - Rohové kopy, standardní situace z různých vzdáleností od branky soupeře i úspěšně provedené penalty... Pro anglického fotbalistu Wayna Rooneyho by mělo jít o rutinní záležitosti. Vždyť v osmadvaceti letech už má na kontě řadu duelů v Premier League. Jenže v sobotu slavný útočník totálně selhal.

Wayne Rooney. foto: Reuters

V utkání Angličanů s Itálií se Rooneymu totálně nepovedl rohový kop. Míč totiž napálil do výšky a místo před bránu dopadl balon daleko za zadní čáru. Ještě než míč dopadl, většina Rooneyho spoluhráčů zklamaně odcházela od italské branky.

Ostrované nakonec v úvodním vystoupení na šampionátu prohráli 1:2. Do půle šly sice oba týmy za nerozhodného stavu, ale v 50. minutě rozhodl o triumfu Itálie kontroverzní útočník Balotteli.

Rooney byl vidět, ale neproměnil několik šancí a během duelu se několikrát sám na sebe hněval. "Nehrál špatně. Celkově jsme odehráli slušné utkání. Ale teď musíme dvakrát zvítězit," řekl anglický trenér Roy Hodgson.

Útočník s číslem 10 na zádech však zaujal i v situaci, při které by to čekal málokdo. V 77. minutě zahrával rohový kop z pravé strany, ovšem totálně selhal... Takový centr není k vidění ani v nižších fotbalových soutěžích.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!