Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Vítězství bych vyměnil za tvé zdraví,‘ omlouval se Škoda brankáři za zlomenou nohu

Milan Škoda ozdobil dvěma góly svůj debut v turecké fotbalové lize. V poslední dvacetiminutovce rozhodl o výhře Rizesporu nad Genclerbirligi 2:0. foto: Reprofoto

Rize - Útočník Rizesporu Milan Škoda se na twitteru omluvil brankáři Galatasaraye Fernandu Muslerovi, kterému v nedělním utkání 27. kola turecké ligy nadvakrát zlomil nohu. Český fotbalista napsal, že by domácí vítězství 2:0 vyměnil za zdraví uruguayského reprezentanta.
  17:14

Utrápené utkání, byli jsme šťastnějším týmem, připustil po těsné výhře nad Zlínem Masopust

Muslera se v 15. minutě vrhl pod nohy Škodovi, kterého sice vychytal, ale při tvrdém střetu utrpěl frakturu holenní i lýtkové kosti a okamžitě byl převezen do nemocnice. Třiatřicetiletý brankář by podle odhadů měl po operaci chybět minimálně půl roku.

Milan Škoda (uprostřed) se raduje s Tomášem Součkem z gólu na 1:1.
10. PROSINCE: SE VZTYČENOU HLAVOU. Dortmund - Slavia 2:1 aneb červenobílé...

„Mrzí mě, co se stalo. Je mi to opravdu líto. Upřímně doufám, že se co nejrychleji uzdravíš a v plné síle se vrátíš na hřiště. Vítězství pro nás bylo důležité, ale vyměnil bych ho tvoje zdraví,“ napsal Škoda v angličtině na svůj twitterový účet.

Čtyřiatřicetiletý bývalý kapitán Slavie v duelu s mistrovským Galatasarayem ve 42. minutě otevřel skóre a jediný gól ho dělí od vstupu do Klubu ligových kanonýrů, který sdružuje hráče s minimálně stovkou nastřílených prvoligových branek. Škoda se od lednového příchodu do Rizesporu trefil pětkrát.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...