Úterý 28. května 2024, svátek má Vilém
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vladimír Šmicer opět profesionálem

Sport

  17:45
PRAHA - Fotbalista Vladimír Šmicer má v pražské Slavii opět profesionální smlouvu. Ta minulá mu vypršela koncem června, nový kontrakt do 30. června 2009 podepsal dnes. Začátek sezony absolvoval pětatřicetiletý záložník se statutem amatérského hráče.

Spokojenost na obou stranách, vlevo Vladimír Šmicer, vpravo Petr Doležal. Uprostřed pak předseda představenstva SK Slavia Praha Tomáš Rosen. foto: ČTK

"Vyplynulo to z dohody mezi námi a Vláďou. V letním období jsme mu vytvořili prostor, aby se zcela uzdravil, a věříme, že i nadále bude podávat takové výkony, že bude posilou mužstva," řekl ředitel Slavie Petr Doležal na tiskové konferenci. Vedení je s hráčem domluveno i na jeho dalším působení v klubu; až Šmicer skončí s aktivní kariérou, měl by pracovat ve slávistickém managementu.

I sám fotbalista vyřešení své situace uvítal. "Jsem samozřejmě strašně rád, že mohu hrát a pokračovat ve Slavii. V létě jsem po zranění nevěděl, zda budu ještě hrát. Uzdravil jsem se, potrénoval, jsem zcela v pořádku a rád, že mohu být mužstvu ještě prospěšný," řekl po podpisu smlouvy Šmicer, který považuje současnou Slavii za perspektivní tým. "Je radost s takovými kluky hrát," dodal.

Není vyloučeno, že ve slávistickém dresu absolvuje poslední soutěžní ročník. "Smlouvu mám do léta a potom uvidíme. Nejspíš je to moje poslední, ale vše je možné. Nyní jsem především spokojen, že jsem zdráv, a chtěl bych, aby to tak zůstalo," uvedl Šmicer.

Hraje prý už hlavně pro radost, ale motivace mu přitom neschází. "Hrát jen pro radost, to by nefungovalo. Pro letošek jsem klukům v kabině řekl, že chci hlavně vyhrát domácí pohár, ten jsem totiž ještě nezískal. Ale ani jednou jsem ještě neobhájil mistrovský titul, tak to je druhá velká motivace," naznačil Šmicer, že pomýšlí na double.

O profesionální smlouvu prý neusiloval za každou cenu. "Viděl jsem, že tým v úvodu sezony nehrál dobře, a tak jsem mu chtěl pomoci. Potom se mu začalo dařit a já jsem rád, že si s klukama mohu zahrát. O smlouvě jsme se dohodli za tři minuty, nepotřeboval jsem k tomu ani agenta. Vedení Slavie mi něco nabídlo a já to přijal," řekl Šmicer.

Prozradil, že finanční podmínky v nové smlouvě jsou oproti té minulé zhruba poloviční. "Sedli jsme si před prvním zápasem s Vaslui, ale já navrhl, abychom to řešili až po derby, kdy bude více klidu," řekl Šmicer, který právě v derby na Letné vstřelil dva góly a byl jedním z hlavním strůjců debaklu Sparty 1:4.

Vicemistr Evropy z roku 1996 se už těší na další zápasy v Poháru UEFA, ale i na ligové souboje. V neděli Slavii čeká duel s Kladnem, kterému dal v loňském roce v obou zápasech branku. "Jsem asi na něj nějaký specialista. Věřím, že nás přijdou povzbudit diváci, stejně tak jako při pohárových zápasech. Tam je motivace pro každého automatická, každý se chce v Evropě ukázat. Navíc nám los přidělil atraktivní soupeře a věřím, že nás čekají velké zápasy," dodal Šmicer.

Autor: