Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vrba: Takhle blízko jsme bodům na půdě favorita ještě nebyli. Aspoň bod jsme měli uhrát

Sport

madrid - Před sedmi lety na Camp Nou v Barceloně ani nevystřelili na bránu, v úterý na Realu Madrid plzeňští fotbalisté dali gól a měli další čtyři velké šance.

Pavel Vrba byl se svým týmem blízko k senzačnímu bodu. foto: Ladislav Němec, MAFRA

„Předvedli jsme hodně zajímavý výkon. Jen škoda, že nám nepřinesl body,“ řekl trenér Pavel Vrba po porážce 1:2 v Lize mistrů.

Své mužstvo už vedl v minulosti na Barceloně, na AC Milán, na Bayernu, na Manchesteru City, nebo nedávno před třemi týdny na AS Řím. Všude měla Plzeň k bodům daleko, na Realu tvrdě atakovala remízu.

„Vytvořili jsme si několik příležitostí, samozřejmě, že Real měl taky šance. Ale dnes jsme byli nejblíž bodům v zápasech na hřištích těch top týmů Evropy,“ poznamenal plzeňských kouč.

Zklamal vás Real Madrid, vítěz posledních tří ročníků Champions League?
O Realu se moc bavit nechci, chci se bavit o svém týmu. Překvapilo mě, jak jsme zápas zvládli, byli jsme dobře organizovaní, i když Real měl některé věci úžasné. Potěšilo mě, že jsme si vytvořili tolik příležitostí.

Která z těch neproměněných vás mrzí nejvíc?
Myslím si, že jsme měli jednu ještě za stavu nula nula. Dát gól, asi by to další vývoj zápasu ovlivnilo. V poslední minutě prvního poločasu jsme měli stoprocentní příležitost. Za stavu dva jedna ke konci zápasu se Krmenčík dostával za obranu, ale oni míč stačili odkopnout. Měli jsme příležitosti, abychom bodovali. Jenže fotbal se nehraje na šance, ale na góly, a Real jich dal víc.

Jak si vysvětlujete tu zahozenou tutovku Hrošovského?
Asi tam byla přemíra snahy, možná i trochu, nevím jestli podcenění, že si asi myslel, že už to nejde nedat.

Převládá ve vás radost ze hry, z výkonu, nebo smutek z porážky?
Potěšilo mě, že jsme tady ve Španělsku ukázali, že fotbal hrát umíme. Že v Česku, které je mnohem menší, a ani nebudu místním novinářům říkat, kolik máme rozpočet, dokážeme konkurovat mužstvům, které patří k nejlepším na světě.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!