Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Výhra na Slovácku nám pomůže v boji o titul, vždycky jsem byl dobrý hlavičkář, říká spasitel Slavie Lingr

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko - Slavia Praha, 28. února 2021 v Uherském Hradišti. Ondřej Lingr ze Slavie se raduje z gólu. foto: ČTK

Uherské Hradiště - Dal teprve druhý ligový gól sezony. „Ale byl důležitý, přinesl hodně cenné vítězství,“ prohlásil slávistický ofenzivní fotbalista Ondřej Lingr po nedělním triumfu (3:2) v 21. kole Fortuna ligy na Slovácku.
  10:11

Když se dvaadvacetiletý záložník za Slavii trefí, stojí to za to.

Na podzim dal nádherný gól v Evropské lize v Nice, kde Slavia vyhrála 3:1 a udělala zásadní krok k postupu ze skupiny.Devět dní na to skóroval rovněž ze střední vzdálenosti v derby na Spartě (3:0). A v neděli rozhodl ligový šlágr na Slovácku, které v poločase vedlo 2:1.

Ze strany Slavie to nebylo ono, na hráčích se podepsal náročný program. K zápasu na Slovácku nastoupila třetí den po vítězství ve vyřazovací fázi Evropské ligy v Leicesteru.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko - Slavia Praha, 28. února...
Radost slávistů po gólu Lukáše Provoda.

„Byl to pro nás hodně těžký zápas. Slovácko je mužstvo, které má momentálně asi nejlepší formu v lize. I proto jsem strašně rád, že jsem týmu pomohl k vítězství,“ říkal Lingr v rozhovoru pro O2 TV Sport.

„Výkon asi nebyl optimální, ale tří bodů si hodně ceníme.“

Lingr šel na hřiště po hodině hry místo útočníka Kuchty, kterému se nedařilo. S ním šli na hřiště další čerství hráči - obránci Masopust s Kačarabou.

„Měli jsme to rozhýbat, což se podařilo. Dali jsme gól ze standardky, pak jsme to otočili. To byl náš úkol. Otočit, rozhodnout,“ líčil Lingr v televizním rozhovoru.

Na 2:2 vyrovnal v 72. minutě Stanciu parádní střelou z přímého kopu. Lingrův moment přišel v 81. minutě, kdy si na malém vápně naskočil na centr kapitána Bořila z levé strany.

Nikdo ho v tu chvíli nebránil, byť domácích hráčů bylo ve vápně dost. Hlavou trknul do míče, který letěl mimo dosah brankáře Nemravy. Stoper Kadlec k Lingrovi přistoupil hodně pozdě.

„Nepřekvapilo mě, že jsem dal gól hlavou. Vždycky jsem byl dobrý hlavičkář, i když jsem menší. Piluju to na tréninku,“ podotkl Lingr.

S radostným řevem se rozběhl směrem k tribuně, v euforii si svlékl černý dres, za což následně dostal žlutou kartu.

V poslední době je spíš náhradníkem, v základní sestavě v lize byl jen šestkrát z 21 kol.

„Na začátku jara mě zbrzdil covid. Samozřejmě se do sestavy těžko dostáváte, když se vyhrává, ale naprosto to chápu. Jsem připravený na každý zápas, poctivě trénuji. Gól mi určitě dodá sebevědomí a sílu do zbytku sezony.“

Slavia díky vydřenému, vyválčenému vítězství nad třetím týmem tabulky zvýšila náskok na jedenáct bodů na druhou Spartu, která je v karanténě a o víkendu proti Příbrami nehrála.

„Strašně důležitá výhra,“ oddechl si Lingr.

„V předchozích zápasech venku jsme dvakrát remizovali, výkony nebyly dobré. Tří bodů ze Slovácka si ceníme. Pomůžou nám v boji o titul,“ zdůraznil.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!