Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Žilina hraje v Moskvě. Spartak můžeme porazit, myslí si trenér Hapal

Sport

  10:39
Fotbalisté Žiliny se po úvodní prohře 1:4 s Chelsea pokusí v úterý na hřišti Spartaku Moskva zabojovat o první body v Lize mistrů. Trenér Pavel Hapal nabádá hráče, aby se vyvarovali chyb z předešlého duelu a přestali si premiéru v prestižní soutěži pouze užívat.

Pavel Hapal, kouč Žiliny. foto: ČTK

Spokojený prý bude, když hosté v ruské metropoli neprohrají. "Určitě se budeme snažit prezentovat stejným fotbalem jako proti Chelsea, ale v defenzivě musíme být mnohem lepší a důraznější. Udělali jsme hrubé až hloupé individuální chyby, a to se nesmí opakovat," řekl serveru sport.sk Hapal.

Od svých svěřenců očekává koncentrovanější výkon. "Hlavně jsem přesvědčený, že bychom si měli přestat Ligu mistrů užívat. Sice jsme si před duelem s Chelsea řekli, že si to jdeme užít, ale teď musíme začít bojovat o body," pokračoval český kouč.

Žilina v generálce na Ligu mistrů jen remizovala s Dunajskou Stredou bez branek a Hapal dobře ví, že proti Spartaku by podobný výkon nestačil. "Hráli jsme sice soustředěně, koncentrovaně a měli jsme i gólové příležitosti, ale naložili jsme s nimi naivně. Téměř jsme netrefili branku, a to je nepřípustné," uvedl Hapal.

Spokojený prý bude s každým výsledkem, který bude lepší než porážka. "Před zápasem neumím říct, jaký konkrétní výsledek bychom brali. To uvidíme podle průběhu zápasu. Možná budeme věřit v remízu a možná zjistíme, že se dá zvítězit," dodal Hapal.

Soutěž Lidových novin o LCD televizor

Také jeho svěřenci věří, že na umělé trávě stadionu v Lužnikách dokážou zabodovat. "Kéž by se tak zopakoval scénář ze zápasu reprezentace v Moskvě, který jsme vyhráli 1:0. To bych byl nesmírně šťastný," zavzpomínal Mário Pečalka na nedávné utkání slovenského národního týmu v evropské kvalifikaci.

"Musíme si však uvědomit, že v Lize mistrů je třeba hrát koncentrovaně a hlavně využívat i pološance," zdůraznil Pečalka. Strach z umělého povrchu nemá. "Navíc jsme si zatrénovali na našem umělém trávníku v Žilině," podotkl.

V Moskvě pravděpodobně dojde na český souboj mezi bekem Spartaku Markem Suchým a krajánky v dresu Žiliny. V základní sestavě hostujícího celku však nastoupí nejspíš pouze záložník Emil Rilke. Suchý má s duely proti Žilině poměrně nedávnou zkušenost - ještě v dresu Slavie se proti slovenskému mistrovi třikrát představil v evropských pohárech a pokaždé skončil zápas v normální hrací době bezbrankovou remízou.

"V Žilině i v Praze to byl velký boj. Za poslední tři roky se však mnohé změnilo a Žilina je dnes podstatně silnější," řekl Suchý. "Přišel český trenér Pavel Hapal, který je výborný a dokáže vnést do hry správné rozhodnutí," poznamenal český reprezentant.

Úterní program LM

Skupina E: 20:45
20:45 Basilej - Bayern Mnichov,
20:45 AS Řím - Kluž.

Skupina F:
18:30 Spartak Moskva - Žilina,
20:45 Chelsea - Marseille.

Skupina G: 20:45
20:45 Auxerre - Real Madrid,
20:45 Ajax - AC Milán.

Skupina H: 20:45
20:45 Braga - Šachtar Doněck, 20:45 Partizan Bělehrad - Arsenal.

Na souboj se slovenským soupeřem se těší. "Sportovní konfrontace mezi Českem a Slovenskem jsou vždy velmi vypjaté a plné emocí. Co se týče fotbalu, Češi byli v minulosti jednoznačně silnější, v současnosti se však rozdíly ztrácejí. Na druhou stranu myslím, že na ligové úrovni je Gambrinus liga stále kvalitnější," tvrdí Suchý.

Český mladík věří, že Spartak dokáže navázat na překvapivou výhru z Marseille. "Vyhráli jsme na půdě silného soupeře, a když doma porazíme Žilinu, budeme mít šest bodů a na tom už se dá stavět. Určitě máme kvalitnější a mezinárodně zkušenější hráče než Žilina a jsme favoritem, ale podceňovat soupeře je v Lize mistrů nepřípustné," dodal.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...