Úterý 28. května 2024, svátek má Vilém
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Získá Ribéryho Barca nebo Manchester?

Sport

  15:11
LONDÝN - Francouzský reprezentant Franck Ribéry by se mohl stát druhým nejdražším fotbalistou historie. Podle listu The Guardian nabízí Manchester United za záložníka Bayernu Mnichova 70 milionů eur (asi 1,9 miliardy korun), což by ho v žebříčku přestupů zařadilo za vedoucího Zinédina Zidana. Vše ale komplikuje údajná dohoda hráče s katalánskou Barcelonou.

Franck Ribéry má důvod k radosti. foto: ČTK

Podle listu šestadvacetiletý Ribéry do United zamíří pouze v případě, že úřadující anglický šampion v létě prodá Cristiana Ronalda do Realu Madrid.

Pro francouzského reprezentanta je prý nachystán týdenní plat 145 tisíc liber týdně (asi 4,3 milionu korun). Ribéry by si tak v United o deset tisíc liber týdně polepšil oproti platu v Bayernu, kde má smlouvu do roku 2011 a v poslední době několikrát odmítl její prodloužení.

Vše má ale ještě jeden významný háček. Francouzský středopolař již totiž má předběžnou smlouvu v katalánském kolosu Barceloně, která údajně jedná s Bayernem Mnichov. Zdá se, že se tak schyluje na další přestupovou tahanici Manchesteru United se španělským fotbalovým gigantem.

Nejdražším hráčem všech dob je Zidane, který v roce 2001 přestoupil z Juventusu do Realu za 76 milionů eur. Druhý je Luís Figo a jeho transfer v roce 2000 z Barcelony do Realu za 58,2 milionu eur. Nejdražším Čechem je Pavel Nedvěd, za kterého Juventus před osmi lety zaplatil Laziu 39 milionů eur.

Autoři: ,

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...