Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Klapka v NHL prozatím dohrál. Z prvního týmu Calgary se vrací na farmu

Adam Klapka (vlevo) z Calgary v souboji s Jakem Beanem z Columbusu. foto: AP

Český hokejový útočník Adam Klapka se vrátil z prvního týmu Calgary Flames na farmu do celku AHL Calgary Wranglers. Třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie odehrál po debutu v NHL čtyři zápasy a nebodoval. Po sobotní domácí výhře nad Chicagem 1:0 čeká Flames další zápas až po pauze pro Utkání hvězd v úterý 6. února v Bostonu.
  15:32

V této sezoně AHL si připsal Klapka v 33 zápasech 10 branek a 11 asistencí. V té minulé nasbíral v 60 duelech základní části 25 bodů (13+12). Klapka v přípravě před sezonou odehrál za Flames čtyři zápasy a připsal si asistenci. Předloni zasáhl do dvou přípravných duelů. Předtím v květnu po své první sezoně v extralize v dresu Liberce uzavřel 203 centimetrů měřící a 104 kilogramů vážící Klapka s Calgary jako nedraftovaný volný hráč dvouletou dvoucestnou smlouvu.

V úvodu ročníku 2021/22 ještě nastupoval převážně na farmě Liberce v prvoligových Benátkách nad Jizerou, ale postupně se prosadil do extraligové kádru. V základní části sehrál 44 zápasů a připsal si 18 bodů (6+12). V 10 duelech play off nasbíral čtyři body (1+3).

Do Liberce odešel ze Slavie v roce 2018 a vedle juniorky hrál i za Benátky. V sezoně 2020/21 a v části té předešlé působil v celku Tri-City Storm v americké juniorské USHL. V reprezentaci debutoval předloni v přípravě před MS v Tampere a Helsinkách, ve čtyřech duelech vstřelil jednu branku.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...