130 let
Adam Klapka (vlevo) z Calgary v souboji s Jakem Beanem z Columbusu.

Adam Klapka (vlevo) z Calgary v souboji s Jakem Beanem z Columbusu. | foto: AP

Klapka v NHL prozatím dohrál. Z prvního týmu Calgary se vrací na farmu

Sport
  •   15:32
Český hokejový útočník Adam Klapka se vrátil z prvního týmu Calgary Flames na farmu do celku AHL Calgary Wranglers. Třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie odehrál po debutu v NHL čtyři zápasy a nebodoval. Po sobotní domácí výhře nad Chicagem 1:0 čeká Flames další zápas až po pauze pro Utkání hvězd v úterý 6. února v Bostonu.

V této sezoně AHL si připsal Klapka v 33 zápasech 10 branek a 11 asistencí. V té minulé nasbíral v 60 duelech základní části 25 bodů (13+12). Klapka v přípravě před sezonou odehrál za Flames čtyři zápasy a připsal si asistenci. Předloni zasáhl do dvou přípravných duelů. Předtím v květnu po své první sezoně v extralize v dresu Liberce uzavřel 203 centimetrů měřící a 104 kilogramů vážící Klapka s Calgary jako nedraftovaný volný hráč dvouletou dvoucestnou smlouvu.

V úvodu ročníku 2021/22 ještě nastupoval převážně na farmě Liberce v prvoligových Benátkách nad Jizerou, ale postupně se prosadil do extraligové kádru. V základní části sehrál 44 zápasů a připsal si 18 bodů (6+12). V 10 duelech play off nasbíral čtyři body (1+3).

Do Liberce odešel ze Slavie v roce 2018 a vedle juniorky hrál i za Benátky. V sezoně 2020/21 a v části té předešlé působil v celku Tri-City Storm v americké juniorské USHL. V reprezentaci debutoval předloni v přípravě před MS v Tampere a Helsinkách, ve čtyřech duelech vstřelil jednu branku.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz