Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

APK tají informace o potencionálních partnerech

Sport

  19:09
PRAHA - Nejméně jeden zájemce se chce stát od sezony 2013/14 novým marketingovým partnerem hokejové extraligy a zaplatit za práva na soutěž Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) 160 milionů korun plus DPH podle aktuální sazby. Jméno zájemce či zájemců, kteří se přihlásili do veřejné soutěže, se ale APK LH rozhodla nezveřejnit.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín. Brankář Třince Peter Hamerlík vyráží střelu Petra Čajánka (vlevo) ze Zlína foto: ČTK

"Dokumenty obdržené ve lhůtě pro podání návrhů jsou vyhodnocovány, a proto APK LH není schopná aktuálně poskytnout bližší informace," uvedla asociace v oficiálním prohlášení po uzávěrce přihlášek.

Jméno vítěze by mělo být podle podmínek výběrového řízení, na kterém APK LH spolupracovala s poradenskou společností KPMG, vyhlášeno do 15 pracovních dnů. Asociace má však právo nezvolit žádného ze zájemců nebo soutěž zrušit.

Možným zádrhelem může být skutečnost, že asociace práva na extraligu pro sezonu 2013/14 nevlastní. V prosinci totiž vypověděla smlouvu s Českým svazem ledního hokeje, na základě které nejvyšší domácí soutěž řídila a doposud se s ním nedohodla na podmínkách nové spolupráce. APK LH nevlastní ani práva na příští sezonu, která již dříve prodala současnému partnerovi, společnosti BPA sport marketing.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

BPA, jež spolupracuje s APK LH od roku 1995, se do výběrového řízení nezapojila. Nároky asociace se jí zdají přehnané. "Podle nás tato částka (160 milionů korun) neodpovídá hodnotě soutěže a bylo by to nezodpovědné," řekla předsedkyně představenstva BPA Jana Obermajerová po vyhlášení výběrového řízení a v minulém týdnu toto stanovisko potvrdila.

BPA klubům platí podle dostupných informací za jeden ročník přibližně 95 milionů korun. To se zástupcům čtrnácti klubů nejvyšší soutěže zdá málo.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...