Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Bokroš je kreatura, v týmu je chaos, kritizuje slovenský útočník kouče

Sport

  6:00
bratislava - Neveselou dohru mělo působení slovenské hokejové reprezentace na MS hráčů do 20 let. Do kouče Ernesta Bokroše, který v roce 2004 získal extraligový titul ve Zlíně, se pustil útočník Martin Pospíšil, který na 59letém rodákovi z Karviné nit suchou.

Ernest Bokroš foto: ČTK

Skupina smrti na domácím MS. Češi se o postup utkají s Kanadou, USA, Ruskem a Německem

O tom, že jsou výrazně narušené vztahy mezi hráči a Bokrošem, otevřeně na svém facebookovém profilu povyprávěl 19letý útočník Sioux City, jež hraje zámořskou juniorskou americkou soutěž USHL.

Šikovný centr je nejproduktivnějším hráčem soutěže, přesto ho Bokroš do svého týmu nechtěl. Udělal to až na příkaz generálního manažera slovenského svazu, bývalé útočné hvězdy Miroslava Šatana. 

„Bokroš, který mě nechtěl nominovat, dostal „příkazem“ od Miroslava Šatana (generálního manažera), aby mě na MS vzal. Bokroš se mě pak snažil zbavit přes ostatní hráče, ale ti se mě zastali,“ uvedl Pospíšil a přidal, že ostatní hráči dostali od Bokroše za úkol mu říkat, že je špatný.

Zklamaného Lukáše Dostála utěšuje Jakub Lauko (vlevo)
Dánský hráč Jeppe Mogensen se snaží odebrat puk Janu Kernovi z České republiky.

Nejvíce jej však překvapilo, že když dorazil na letiště, kde tým před MS pobýval, nikdo jej nepřijel vyzvednout.

„Po šesti hodinách letu na mě na letišti nikdo nečekal. Až hráči mi po hodině a půl napsali, ať si vezmu taxíka a přijedu z letiště. Poté mi Bokroš oznámil, že nebyl s mými výkony moc spokojený, a že to vypadá, že na MS hrát nebudu,“ rozčiloval se Pospíšil.

Když jej starší bratr a rovněž někdejší Bokrošův svěřenec v reprezentaci Kristián varoval, s kým bude mít tu čest, Pospíšil mu nevěřil. Obrázek si na něj udělal až během šampionátu.

„Jakou zlou náladu dělal Bokroš v týmu během MS, to se snad nedá ani popsat. Dříve jsem nechtěl svým starším bratrům věřit, co mi vyprávěli o Bokrošovi, prý jim nadával do k*kotů, ale teď jsem to sám zažil. Píšu to, aby si to na svazu uvědomili a začali s tím něco dělat,“ dodal.

Celé Pospíšilovo vyjádření si přečtěte ZDE:

Autor: