Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Bratislavský Slovan končí v KHL, vrací se do domácí soutěže

Sport

  20:38
Bratislava - Slovan Bratislava nebude z ekonomických důvodů pokračovat v Kontinentální hokejové lize. Zástupci klubu dnes oznámili, že se v příštích dnech přihlásí zpět do slovenské extraligy, kterou před sedmi lety opustili.

Hokejisté Slovanu Bratislava se budou radovat maximálně ve slovenské lize. foto: ČTK

Představitelé klubu v minulých týdnech jednali s několika investory, ale k dohodě o spolupráci s žádným z nich nedošlo. „Už jsme i informovali KHL, že jsme záležitosti nedotáhli tak, abychom splnili vše potřebné v předepsaném termínu,“ uvedl člen představenstva Juraj Široký mladší na mimořádné tiskové konferenci.

Zástupci Slovanu se již spojili i představiteli slovenského svazu, aby začali řešit své opětovné zapojení do domácí extraligy. „Uvěřili jsme slibům možného investora, se kterých nakonec sešlo. Jsem velmi zklamaný,“ řekl Široký s tím, že se bratislavský klub možná pokusí za rok o návrat do KHL.

Slovan opustil slovenskou extraligu v roce 2012 po zisku mistrovského titulu, v KHL dokázal v sedmi sezonách dvakrát postoupit do play off. V posledních letech měl ale klub opakovaně velké finanční problémy. V týmu za dobu jeho působení v KHL hrála řada českých hráčů, v posledním roce oblékali dnes Slovanu Rudolf Červený, Jakub Štěpánek, Lukáš Klok a Michal Řepík.

Autor: