Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Budějovice jsou krok od finále

Sport

  21:24
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Hokejisté Českých Budějovic porazili v dnešním pátém utkání semifinálové série Česká pojišťovna play off O2 extraligy Karlovy Vary 3:2 v prodloužení a ujali se vedení 3:2 na zápasy.

Tomáš Vak z Českých Budějovic se raduje z vítězství nad Karlovými Vary. foto: ČTK

Jihočeský Mountfield i potřetí v sérii uspěl doma a může semifinále ukončit v neděli v Karlových Varech. Jihočeši sice postrádali nadále útočníka Květoně, do sestavy se naopak vrátil bek Vydarený a nastoupili i Sičák s Hudcem, kteří utrpěli šrámy ve středečním čtvrtém utkání v Karlových Varech. Do Branky se vrátil i gólman Turek.

Kouč Jandač zamíchal složením útočných formací, jeho protějšek Venera naopak vítěznou sestavu z domácích zápasů neměnil. Na marodce má jen útočníka Hluchého. Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný. Po 20 vteřinách druhého dějství se ale ujali Západočeši vedení díky kuriózní brance. Skuhravý zprava z úhlu nahodil na branku puk, ten Turkovi propadl a pomalu se dokutálel za brankovou čáru. Odpověď domácích ale byla hodně rychlá a za 37 sekund slavili vyrovnání. Mertl zůstal osamocený před Mensatorem a zaznamenal svou první trefu v letošním play off.

Poté se dvakrát slavilo v přesilovce. Vydareného střela od modré čáry si nejprve v 36. minutě našla cestu k levé tyči Mensatorovy branky a v 47. vyrovnal po Pechově ideální přihrávce do prázdné branky Kumstát. V prodloužení hned ve třetí minutě po Muchově uvolnění z levé strany překonal Mensatora střelou z úhlu osamocený Veselý.

Další zápas se hraje v neděli na ledě Karlových Varů tradičně od 17.25.

Výsledek:
Mountfield České Budějovice - Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Mertl (Toman), 36. Vydarený (Toman), 63. Veselý (Frolo) - 21. Skuhravý (Kumstát), 47. Kumstát (Pech). Rozhodčí: Šindler, Šír - Pešek, Šátava. Vyloučení: 4:10, navíc Vydarený - Zucker oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Stav série: 3:2.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!